Lucas Fluxà ha estat la gran revelació de la primera carrera de la F4 Espanyola disputada en Jarama aquest dissabte. El mallorquí va aconseguir la seva primera victòria i la seva primera pole en un cap de setmana que va anar de menys a més, doncs, es va perdre la sessió d’entrenaments de divendres, dissabte va aconseguir la pole i va guanyar la cursa.

Al matí, els pilots del campionat han tingut l’oportunitat de completar les sessions d’entrenaments lliures, abans d’enfrontar-se per primera vegada al crono a mitjan tarda amb la celebració de la primera sessió de clasifcación, una tanda que atorga, com sempre, les graelles de sortida per a la primera i segona carrera del cap de setmana. El pilot espanyol de l’equip KCL MP Motorsport, Lucas Fluxà, s’ha emportat els honors de ser el primer poleman de la temporada 2024, imposant-se per vint mil·lèsimes al emiratí Keanu Al Azhari (MP Motorsport). El segon millor registre en aquesta sessió, a més, atorga la pole per a la segona carrera, assoliment que ha aconseguit Thomas Strauven (Rodin) per davant del propi Fluxà.

A la cursa, amb Fluxà defensant la pole, mantenia el lideratge de la cursa malgrat els atacs de Thomas Strauven i Keanu Al Azhari en la sortida, els qui intercanviarien posicions entre ells. Un breu cotxe de seguretat mancant 14 minuts per una virolla de Tim Gerhards en la corba 1, neutralitzaria la carrera encara que aquesta es rellançava un gir després.

En la resortida, Fluxà conservaria la punta mentre per darrere Al Azhari i Strauven es barallaven per la segona plaça abans que un nou cotxe de seguretat, provocat per Douwe Dedecker, provoqués una nova neutralització. Finalment, direcció de carrera decidiria suspendre la cursamitjançant una bandera vermella, per la qual cosa Fluxà s’emportava la victòria per davant d’Al Azhari i Strauven. Peter Bouzinelos acabava quart amb Maciej Gladysz cinquè, René Lammers sisè i Nathan Tye setè. Mattia Colnaghi era vuitè, tancant zona de punts Ernesto Rivera i Francisco Macedo.

A la cursa 2, Fluxà no va poder acabar la cursa degut a un incident.

En la tercera i última prova del cap de setmana, l’italià Mattia Colnaghi aconseguia el millor crono en la segona sessió cronometrada del cap de setmana, la qual cosa li donava l’oportunitat d’arrencar des de la posició d’honor. No obstant això, a Colnaghi no li duraria molt aquest lloc en carrera, veient-se sobrepassat per Lucas Fluxà tot just començar.

Després de paralitzar la sessió per una bandera vermella, la bandera verda tornava a onejar en la pista madrilenya i Fluxà s’encaminava cap a la primera corba com a líder de carrera, encara que poc duraria aquesta rellançada, perquè un incident entre Gustaw Wiśniewski i Enzo Tarnvanichkul tornaria a neutralitzar l’acció. Finalment, i després d’una nova rellançada, un toc entre Fluxà i Colnaghi deixaria al mallorquí fora de carrera, encara que l’aparició de la bandera vermella i la conclusió prematura de la prova acabaria per brindar-li el triomf per davant de l’italià. El podi el completava Ernesto Rivera, sent quart Jan Przyrowski i cinquè Matteo Quintarelli. El sisè lloc l’aconseguia Nathan Tye, el setè Adam Hideg i el vuitè Yevan David, tancant zona de punts Juan Cota i Keanu Al Azhari.

La pròxima cita per al Campionat d’Espanya de Fórmula 4 serà el pròxim cap de setmana del 7 al 9 de juny en el traçat portuguès del Autodromo Internacional do Algarve (Portimão).