Sebastian Vettel i Ferrari presenten candidatura a la pole d’Àustria. L’alemany ha marcat el millor temps en aquests segons lliures a la pista del Red Bull Ring, quedant poques mil·lèsimes davant de Nico Rosberg i Kimi Räikkönen.


La sessió començava sota un cel cobert i possibilitats que la pluja acabés arribant a la localitat de Spielberg, on està situat el circuit del Red Bull Ring. Amb temperatures molt baixes han sortit els pilots a rodar, inicialment amb el compost més dur de la gamma de Pirelli. Els Ferrari i els Mercedes es situaven ràpid al capdavant, però darrere la competència s’apropava més del normal, a causa de la curta llargada d’aquesta pista.

Amb pneumàtics durs Mercedes feia el millor temps en mans de Hamilton, però el britànic no milloraria el seu temps amb supertous. El campió del món acumulava error rere error en totes les seves temptatives amb els pneumàtics vermells, sortint-se en diverses dels revolts del circuit. El seu company, en canvi, es mostrava molt consistent i marcava el millor temps per davant de Räikkönen, que havia estat el primer a marcar volta ràpida. Finalment, Vettel arribaria amb una gran volta, quedant 11 mil·lèsimes davant del seu compatriota de Mercedes.

A més, Hamilton quedava relegat al cinquè lloc al veure’s superat pel Lotus de Pastor Maldonado, que marcava un gran registre tres dècimes més lent que el de Vettel. Al darrere, Hulkenberg es posava sisè per davant de Grosjean, Verstappen, Nasr i Pérez, que tancaven la zona del Top 10. Sainz i Kvyat, es quedaven a les portes, dins el segon de diferència amb el primer classificat, cosa molt inusual en aquestes dues últimes temporades.

Cal destacar que els dos Williams es quedaven en 14a i 15a posició al no marcar temps amb els supertous. Igual que ells, els McLaren, que han començat el cap de setmana de forma nefasta. Després dels problemes inicials d’Alonso a la primera tanda de lliures, s’han sumat nous problemes de potència en el McLaren de Button, i més problemes tècnics al MP4-30 de l’asturià, que ja havia estrenat en aquesta sessió el nou frontal curt. Mala situació per als de Woking, que no aixequen cap i els pinta molt malament aquest cap de setmana.

Els següents minuts es van centrar en la típica situació de carrera que practiquen els equips. Entre això s’han vist algunes sortides de pista per la grava per part de Sainz, Merhi i Maldonado, amb virolla final d’aquest últim ja acabada la sessió. Pel que fa les simulacions de cursa, encara s’han d’extreure més dades i informació, però les sensacions han estat que Ferrari pot estar molt a prop de Mercedes a aquest cap de setmana.

Demà l’acció tornarà amb els tercers lliures a les 11h i la definitiva classificació del GP d’Àustria a les 14h, a les que s’espera una possible pluja, que ho pot canviar tot.