A tant sols un dia per a que comenci un dels Rally més importants del món, fem un repàs al recorregut i novetats per a aquesta edició del 2017


Paraguay entra al Rally com el 29 país que visita el Dakar, passant després per Bolivia amb una estancia més llarga i finalitzant a Argentina, que està present en totes les edicions des del 2009.

El recorregut i canvi en les normes, endureixen la prova i recuperen l’ADN Dakar. 12 etapes i més de 4.000 km d’especials separen als pilots d’Asunción a Buenos Aires.

Marc Coma, director esportiu comentava: “El recorregut del Dakar 2017 trasllada els valors del rally raid, amb un desafieament físic que portarà als pilots, al món de la resistència extrema: 7 especials de més de 400 quilòmetres de les quals una supera els 500 quilòmetres. El rally passarà 6 dies a més de 3.000 metres d’altura. L’equilibri de les dificultats pot il·lustrar-se amb una doble corba ascendent: el nivell s’eleva fins al dia de descans que serà molt més que un terme mig; després serà necessari un segon ascens per arribar al millor nivell per la “Super Belén”. Per aquest motiu res està guanyat fins l’última bucle a Río Cuarto”.

 

 

recorregut

Però quines són les novetats per a aquesta nova edició? A continuació destaquem algunes d’elles:

1.- Els Way Point o també anomenats punts de control per on hauran d’anar passant els participants, tenien anteriorment un radi de cobertura d’uns 800 metres. En aquesta edició el radi de cobertura i de validació es redueix a 300 metres, per la qual cosa els pilots que dominin la navegació tindran major protagonisme.

2.- Menys memòria en el GPS. Els GPS ajudaven als pilots a trobar un punt anterior en cas de pèrdua per seguir el seu trajecte. Aquest 2017 es seguirà memoritzant el recorregut que fa cada participant però s’ha limitat el GPS a tan sols 1 km.

3.- Canvis en l’admissió dels motors dels cotxes. S’ha ampliat la brida fins als 38mm en l’admissió. Això fa que el Toyota, que tenia problemes en altura, surti reforçat. Els vehicles 4×4 gasolina estaran autoritzats a equipar-se amb brides de 38mm a diferència del 2016 que eren de 37mm.

4.- Etapa marató amb parc de pilots. Novetat, a priori, molt interessant ja que els pilots podran intercanviar peces entre ells.

5.- Altura extrema. 6 dies en altura a Bolívia posaran a prova els pilots i la seva condició física.

Tot a punt per a què comenci un dels majors esdeveniments del 2017 al món dels raids.

Seguirem dia a dia l’evolució de la prova per poder donar la màxima informació possible.