Les 24 hores de Daytona ja estan en marxa! La primera hora d’acció s’ha mostrat molt intensa però sense grans incidències. En Prototips, la primera posició se l’estan disputant els Cadillac conduïts per Filipe Albuquerque, Felipe Nasr i Renger van der Zande. Fernando Alonso va sortir bé però ha retrocedit fins al 16è lloc. En GTD, Miquel Molina va avançar a Daniel Serra a la sortida i situa el seu Ferrari #29 en el liderat. En GTML, el vehicle d’Antonio García se situa en tercera posició a mans de Jan Magnussen.

La prestigiosa cursa de resistència de les 24 hores de Daytona ja està en marxa. La sortida s’ha dut a terme després de dues voltes de formació en què hi ha hagut la primera baixa de la cursa. Un toc del Porsche 911 #58 conduït per Robert Renauer ha fet que hagués d’apartar el vehicle i es perdés l’arrencada.

Tant la sortida com la primera hora al complet s’ha realitzat de forma molt neta, sense haver de lamentar cap bandera groga ni cap interrupció destacable. Alguns tocs entre pilots de Prototip han estat els incidents més destacables, encara que sense més conseqüències que un petit ensurt a la part ovalada.

Només començar, en Prototips es va posar al capdavant de la cursa Renger van der Zande i el seu Cadillac #10. Al darrere, el Cadillac #5 de Felipe Nasr i el Acura #7 d’Hélio Castroneves han estat el centre d’atenció durant les primeres voltes, amb una lluita intensa per la segona posició entre els dos brasilers. Finalment, Nasr ha mantingut el segon lloc i Castroneves ha començat a retrocedir posicions fins a caure al quart lloc.

Fernando Alonso, per la seva banda, ha avançat dues posicions en la sortida fins posar-se en onzè lloc. No obstant això, després de veure’s embrancat en una lluita amb el Oreca #99 de Stephen Simpson, ha començat a perdre posicions fins a caure al 16è lloc. No obstant això, gràcies a les primeres parades a box, ha arribat a situar-se primer durant uns instants fins que l’ha superat el Mazda #55 de Jonathan Bomarito. L’americà ha estat el protagonista de la primera gran incidència del dia passada la primera hora en perdre una roda després de sortir de boxes.

El liderat en Prototips ha estat molt igualat durant tota la primera hora. Els Cadillac han estat molt competitius i molt agressius, amb un Filipe Albuquerque que s’ha fet amb el liderat després de la primera parada a repostar a la mitja hora de carrera. Després d’ell, Felipe Nasr i el Cadillac #5 no li han perdut la pista, encara que si que arribats a l’hora de cursa s’han vist superats per l’altre Cadillac #90 de Tristan Vautier per la segona posició.

Van der Zande ha caigut al quart lloc, una mica lluny de la primera posició que ha ocupat a l’inici de la prova després d’aconseguir la pole al dia d’ahir. El Oreca #37 de Dani Juncadella ha començat la cursa dins de les set primeres posicions amb Robert Frijns al volant. Tot i això, ha perdut una mica de ritme després del primer pit stop i queia al desè lloc, per darrere de l’Acura de Juan Pablo Montoya i per davant del Ligier de Fernando Alonso, que remuntava a l’onzè lloc.

En GTD grans notícies per als aficionats de Miquel Molina. El català ha avançat en la sortida al poleman Daniel Serra i ha liderat part de la primera hora en la seva categoria. Jack Hawksworth s’ha situat en tercera posició durant tota l’estona, mantenint les distàncies amb els dos primers. L’Audi #29 i el Lexus #14 han mostrat gran progressió i els ha apropat a les primeres posicions. Sam Bird al Ferrari #64 va fer la primera parada amb canvi de pilot de tota la cursa als 45 minuts.

Pel que fa a la categoria de GTLM el Ford de #66 de Joey Hand lidera amb certa comoditat durant tota la primera hora, sense cap dificultat. Jan Magnussen ha començat al comandament del Chevy #3 en què participa Antonio García, però ha perdut la pole només començar en benefici de Hand. Tot i això, Magnussen s’ha mantingut en tercera posició molt a prop dels líders.

Podeu anar seguint tot el que passi a Daytona en els comentaris del directe de FormulaRapida.net durant les 24 hores de la prova.

DIRECTO: 24 horas de Daytona 2018