El Gran Premi de Miami de la Fórmula 1 és un dels esdeveniments més esperats del calendari de la Fórmula 1 del 2023. Més que per tot el que pugui passar en pista, la principal atracció està fora d’ella. El paddock s’omple de famosos, es munten espectacles increïbles a nivell de festival i molts altres extres, com ja vam poder veure en l’edició anterior.

Aquest és el primer dels tres caps de setmana de carreres que es disputaran als Estats Units en aquest calendari de 2023. Veurem què tal li va al Gran Premi de Miami aquesta temporada. Continua llegint per a saber tot el que pots esperar d’aquest cap de setmana.

El circuit

El nou circuit urbà de Miami va ser dissenyat específicament per a la Fórmula 1 i es va inaugurar en 2022. Presenta una barreja única de corbes ràpides i lentes, a més de dues llargues rectes que permetran als pilots aconseguir altes velocitats. El traçat de la pista és de 5,41 quilòmetres de longitud, i consta de 19 corbes en total.

El tram més emocionant del circuit podria ser la secció de la platja de Miami. Allà els pilots han de navegar a través de diverses corbes molt ràpides, fent-ho en trepidant. Aquesta secció també inclourà una de les dues rectes llargues del circuit. S’espera que els cotxes aconsegueixin velocitats superiors als 320 km/h.

Equips i pilots

Pel que fa als equips, s’espera que els equips capdavanters com són Red Bull i Ferrari siguin forts contendents en el GP de Miami 2023 de F1. Encara que sobre el paper els Aston Martin funcionaran molt millor aquí. A més, no podem descartar mai als Mercedes els qui buscaran estar tot el prop de la part alta com sigui possible.

A més dels equips, els pilots també seran clau per a l’èxit en el GP de Miami 2023 de F1. Max Verstappen és un dels pilots preferits per a fer-se amb la victòria d’aquest GP. Encara que no podem oblidar-nos de Checo Pérez que ve de guanyar. D’altra banda, haurem de tenir la vista posada també en Fernando Alonso, qui ha arrencat la temporada de manera excepcional. Encara així no hi ha res escrit i tot pot passar en aquest traçat de Miami.

Horaris

Divendres 5 de maig 

  • Entrenaments lliures 1: 20:00h – 21:00h
  • Entrenaments lliures 2: 23:30h – 00:30h

Dissabte 6 de maig

  • Entrenaments lliures 3: 18:30h – 19:30h
  • Classificació: 22:00h – 23:00h

Diumenge 7 de maig

  • Carrera: 21:30h

Horaris F1