Alguns dels pilots de WorldSBK s’han citat a la Barceloneta per fer el tret de sortida a l’esdeveniment motociclista, que arrencarà motors demà

El Prosecco DOC Catalunya WorldSBK ha complert avui amb una jornada matinal dedicada als compromisos mediàtics, la qual ha servit per a inaugurar l’esdeveniment motociclista. Encara que sense activitat sobre l’asfalt, fora d’ell s’han citat alguns dels protagonistes de la categoria reina, WorldSBK, en una de les ubicacions més emblemàtiques de la ciutat comtal, la Barceloneta.Amb la platja, els turistes, el sol i el bon ambient de fons, Barcelona ha rebut el Mundial de Superbike un any més i ha donat el tret de sortida així a la que serà la quarta ronda de l’any. El Prosecco DOC Catalunya Round ha comptat avui amb una representació formada pel pilot local Xavi Vierge (Honda), Jonathan Rea (Kawasaki), Toprak Razgatlioglu (Yamaha), Danilo Petrucci (Ducati) i Eric Granado (Honda).Tots ells han compartit una estona entre riures i s’han submergit en l’essència de la Barceloneta passejant amb unes bicicletes, una experiència molt habitual a la ciutat comtal. Amb Xavi Vierge com a amfitrió, el català ha liderat el grup de pilots de WorldSBK. A la tarda, ja al Circuit, els participants han inspeccionat la pista per la qual començaran a rodar a partir de demà i han atès altres compromisos mediàtics en les seves agendes.Abans d’això, un dels grans protagonistes del cap de setmana, Álvaro Bautista, ha donat a conèixer la notícia que renova amb l’Aruba.it Racing-Ducati i estén la seva vinculació amb l’equip un any més. Amb aquestes declaracions al pàdoc del Circuit, l’espanyol ha resolt els rumors d’una possible retirada.“Crec que estic en un dels millors moments de la meva carrera esportiva i em sento mentalment molt fort, crec que soc cada vegada més competitiu. Estic llest i em veig capaç de continuar corrent després de 21 anys en això. Però com no estic sol, la meva vida personal cada vegada té més pes i és per això que, juntament amb la meva família, hem decidit que l’any que ve continuaré competint amb Ducati” ha declarat Bautista davant els mitjans de comunicació.

El programa de l’esdeveniment

Demà divendres tindrà lloc una jornada dedicada als entrenaments lliures 1 i 2 de tots els certàmens presents. La Yamaha bLU cRU European Championship estrenarà l’asfalt a les 9 h, seguida de WorldSSP 300 (9.45 h), WorldSBK (10.30 h) i WorldSSP (11.25 h). A les 13.30 h tindrà lloc la Superpole de la copa Yamaha, seguida dels segons lliures de WorldSSP 300 (14.15 h), WorldSBK (15 h) i WorldSSP (16 h).El dissabte, WorldSBK durà a terme els Lliures 3 a les 9 h. Seguidament se celebrarà la Tissot Superpole de WorldSSP 300 (9.45 h), de WorldSSP (10.25 h) i de WorldSBK (11.10 h). A les 11.45 h la Yamaha bLU cRU disputarà la cursa 1, seguida de la de WorldSSP 300 (12.40 h), WorldSBK (14 h) i WorldSSP (15.15 h). La copa Yamaha tancarà el dia a les 16.15 h amb la cursa 2. A les 16.45 h tindrà lloc la Parade Lap i a les 17.05 h el Pit Walk.El diumenge, de 9 a 10 h s’aniran succeint les sessions de Warm Up de WorldSBK, WorldSSP i WorldSSP 300. A les 11 h se celebrarà la Tissot Superpole Race de WorldSBK, seguida del Pit Walk a les 11.25 h. Les últimes curses tindran lloc a les 12.30 h (WorldSSP), a les 14 h (WorldSBK) i a les 15.15 h (WorldSSP 300).

UN ESDEVENIMENT SOSTENIBLE

El Prosecco DOC Catalunya WorldSBK compta amb la certificació ISO 20121 des de l’any 2021 pel seu compromís amb la sostenibilitat, impulsant accions per a conscienciar totes les parts implicades.Enguany, per exemple, es fomenta la mobilitat sostenible i l’ús eficient dels recursos. Per això, el Circuit treballa amb proveïdors que fan ús de vehicles elèctrics, així com també compta amb punts de recàrrega al pàdoc per a equips i promotors. També es fomenta l’ús eficient dels recursos, posant l’accent en les restriccions de consum d’aigua a causa del context de sequera actual.Una altra acció que destacar és una oferta de restauració compromesa i de km 0, la reducció de residus de plàstic mitjançant gots reutilitzables, així com la correcta segregació de tots els residus, i la donació de l’excedent d’aliments generat per part dels equips.Tot això sempre intentant sensibilitzar a la comunitat amb àrees com el Bosc del Cràter, l’estand de sostenibilitat del pàdoc (obert dissabte i diumenge de 9 a 14 h) i el punt de la Creu Roja situat al costat de la Porta 1. El Circuit ofereix també servei d’ambulància per a persones amb mobilitat reduïda.

ACCÉS

Els aficionats poden accedir al recinte a partir de les 8 h de divendres a diumenge per la porta 1. La taquilla 1 també estarà oberta per a realitzar qualsevol tràmit, així com es podran estacionar els vehicles al pàrquing A1 i A2. Les tribunes obertes per a contemplar l’activitat són la C, B, G i Pelouse Privilege (l’edifici romandrà tancat); mentre que la Tribuna Principal i la VIP són d’ús exclusiu per a persones amb accés a pàdoc.

Entrades a www.circuit.cat

Per a assistir al Prosecco DOC Catalunya WorldSBK existeix una àmplia oferta d’entrades que s’ajusta a tots els gustos i necessitats i que van des de l’entrada d’un sol dia fins a l’abonament de tres dies. També existeix la possibilitat d’adquirir experiències extra per a viure l’experiència més premium, amb activitats com la Parade Lap, el Pit Walk, l’accés a la graella de sortida o l’accés a pàdoc.