Alex Palou ha estat confirmat com a pilot reserva de l’equip McLaren per a la temporada 2023.

L’espanyol, guanyador de la Indycar el 2021, ja va pujar al McLaren en els primers entrenaments lliures del Gran Premi dels Estats Units 2022. Abans d’això, ja havia disputat algun test privat a Barcelona i Spielberg de la mà de l’equip britànic perquè aprengués sobre el monoplaça.

“Estic desitjant formar part de l’equip McLaren com un dels pilots reserva el 2023”, va dir Palou. “He conduït tant el MCL35M com el MCL36 i ha estat una gran experiència. Així que estic desitjant conduir el cotxe l’any que ve”.

“Estic desitjant desenvolupar-me com a pilot i agraeixo la confiança que McLaren té en mi amb aquest nou paper l’any que ve”.

Així doncs, McLaren torna a comptar amb un pilot de reserva propi. En anys anteriors havia comptat amb l’equip Mercedes o fins i tot Alpine per agafar els serveis dels seus. La seva funció serà estar a disposició de l’equip. A més, haurà d’ajudar tant com sigui possible els dos pilots actuals, Lando Norris i Oscar Piastri. “L’equip està encantat de tenir Alex a bord com un dels nostres pilots reserva per a la temporada que ve”, va dir el cap de l’equip, Andreas Seidl. “Va impressionar amb la sessió d’entrenaments a Austin i amb les proves d’aquest any”.

“Ja té molts èxits notables a l’automobilisme, especialment el títol de la IndyCar de 2021. Per tant, és fantàstic poder ampliar el seu paper a l’equip i estem desitjant treballar més estretament amb ell.”

Què farà Palou per compaginar-ho amb la IndyCar?

Tot i que estarà exercint aquest rol de pilot reserva, no serà el seu principal focus. També, estarà competint a la Indy Car de la mà de Chip Ganassi, equip amb què va ser campió. Per això, estarà absent en diverses proves de la temporada, ja que el cap de setmana coincideix amb carreres de la Indy Car. Algunes són Barein, Xina, Azerbaidjan, Mònaco, Espanya, Canadà, Àustria, Hongria, Països Baixos i Itàlia.