Àlex Palou ha signat un contracte amb McLaren per l’any 2023.

El vigent campió de la NTT IndyCar Series 2021 ha decidit canviar d’equip de cara a la temporada vinent. El català vol continuar la seva carrera esportiva al costat d’un equip tan icònic com és McLaren.

Futur de Palou a la Fórmula 1

Tot això ha fet saltar les alarmes, per culpa de tots els rumors que ha aixecat el rendiment de Daniel Ricciardo darrere del McLaren de Fórmula 1. Això es deu a la falta d’informació que està darrere de l’anunci fet per McLaren i és que l’únic que especifiquen és que Palou conduirà un Fórmula 1 al convertir-se en pilot reserva de l’equip. Encara i això, el que està bastant clar és que el català pilotarà per l’equip de la IndyCar en 2023. Aquesta nova oportunitat obre moltes portes per al futur de Palou, que podria estar lligat a la Fórmula 1, igual que ho estan Pato O’Ward i Colton Herta avui en dia. D’aquest tres, l’únic amb la superllicència necessària per participar en la Fórmula 1 és Palou, ja que la resta no disposen dels punts suficients, tot i que el mexicà O’Ward està a punt de aconseguir-la.

Fins a aquest moment, Àlex Palou mai havia parlat de l’opció de marxar cap a la Fórmula 1 doncs cada cop que era preguntat deia que era feliç a la NTT IndyCar Series i que no es plantejava anar a la Fórmula 1 per no ser res competitiu. El mateix Palou ha parlat al respecte. Principalment ho ha fet de la gran oportunitat que se li presenta de la mà de McLaren. Aquesta es ja de cara al futur. A més també ho ha fet de la possibilitat d’arribar a esdevenir pilot de la màxima categoria de l’automobilisme. Això seria un somni que tenia des de petit que es faria realitat.

https://twitter.com/McLarenF1/status/1546998384963248130

Declaracions dels protagonistes

“Estic molt emocionat d’unir-me a la llista de pilots d’un equip tan emblemàtic com McLaren. Estic emocionat per poder demostrar el que puc fer al volant d’un cotxe de Fórmula 1. A mes vull veu-re quines portes pot obrir. Vull agrair a tothom a Chip Ganassi Racing tot el que han fet per mi”, declaraba la nova incorporació de McLaren.

El cap de McLaren, Zak Brown, també ha volgut parlar sobre l’arribada del català a l’equip. Explica que no pot estar més content de comptar amb les seves mans a l’equip.

“Sempre hem dit que volem el millor talent de McLaren, i és emocionant poder incloure l’Àlex en aquesta llista. També tinc ganes de veure’l al volant d’un cotxe de Fórmula 1 com a part del nostre programa Testing of Previous Cars (TPC) juntament amb Pato O’Ward i Colton Herta mentre continuem desenvolupant el nostre talent de pilots. L’Àlex és un pilot increïblement talentós que ha guanyat en totes les sèries en què ha corregut. Estic content de donar-li la benvinguda a la família McLaren”.