Després de que Petrucci hagi estat el primer a baixar de l’1: 57.000 a la Q1, Crutchlow i Pol Espargaró han estat els únics que han aconseguit passar a la Q2. Aleix Espargaró no ha pogut fer una bona volta i no ha pogut passar la tanda. A la Q2, Lorenzo ha aconseguit un 1:54.9 que li ha servit per trencar el rècord del circuit en Qualy i fer-se amb la Pole.

Jorge-Lorenzo-Brno-Fp21

Jorge aconseguia baixar de l’1: 55.000 quedant-se a mig segon de Marc Márquez, i Smith es col·locava segon. D’altra banda, el pilot de Cervera ha intentat lluitar per la primera plaça a la graella de sortida, però el ritme de Jorge era aclaparador i ha quedat segon, a poc més de 70 mil·lèsimes.
L’actual líder del mundial, Valentino Rossi, ha fet una última volta molt bona i s’ha aconseguit col·locar en tercera posició, desbancant a Andrea Ianonne. Als dos pilots que venien de la Q1, Pol Espargaró i Cal Crutchlow, no els ha anat tan bé com esperaven; tots dos tenien els pneumàtics en pitjor estat que els altres. Tot i així, el pilot de Granollers ha aconseguit una vuitena posició, qualificant per davant de Dani Pedrosa, i l’anglès només ha pogut marcar el desè millor temps.

Així doncs, Lorenzo aconsegueix la seva Pole núm.58 de la seva carrera igualant a Mick Doohan, i només té per davant a Valentino Rossi, amb 61. D’altra banda, Héctor Barberá ha aconseguit ser la primera Open per novena vegada aquesta temporada, classificant avui en l’onzena posició.