Si crèiem que ningú li pararia els peus a Álvaro Bautista, ens equivocàvem. Jonathan Rea li va guanyar el pols en la primera carrera i en la Superpole Race del circuit de Imola. El pilot irlandès va aconseguir guanyar les curses i situar-se segon en el mundial, a 43 punts del de Talavera, que ja acumula 263. D’altra banda, la Race 2 del cap de setmana va ser cancel·lada per les intenses precipitacions.

Després de la impecable Superpole de Chaz Davies, la primera cursa del cap de setmana en el traçat italià prometia. La Race 1 va quedar sentenciada per al pilot de Gal·les, que va haver d’abandonar la prova per problemes tècnics en el seu Ducati Panigale V4 durant la primera volta. Jonathan Rea va ser el gran protagonista del cap de setmana, que després de ser el més ràpid en els lliures del divendres i no portar-se la pole per poc més d’una dècima, va aconseguir la victòria.

Per darrere, Álvaro Bautista va travessar la línia de meta a 7.832. Després d’ell, a molta distància, el turc Toprak Razgatlioglu va completar el podi. No va ser fàcil per al pilot del Turkish Puccetti Racing arribar a consolidar la tercera posició, la prova va ser una constant batalla amb Michael van der Mark, que al final, va acabar quart. Jordi Torres va veure caure la bandera de quadres en l’onzena posició. Barberá, va ser 13è.

Si la jornada del dissabte va estar marcada per la calor i el bon temps, la del diumenge va ser tot el contrari. Durant la Superpole Race els pilots van haver de conviure amb uns núvols amenaçadors durant les 10 voltes que hi havia programades. Malgrat les condicions humides de l’asfalt per les pluges matutines, el quatre vegades campió va poder mantenir la primera posició. Després d’ell, Chaz Davies i Bautista. En aquesta carrera, Torres va ser novè i Héctor Barberá catorzè.

Així quedaven les coses de cara a la segona cursa, però les condicions climatològiques no van cedir després de dos intents de reprendre l’activitat en pista. Després d’una llarga espera i per la seguretat dels pilots, l’organització va cancel·lar la prova, donant per finalitzat així el cap de setmana en el traçat italià. També va ser cancel·lada la prova de Supersport 300, que havia de disputar-se a continuació.

El tetracampió ha aconseguit tallar la ratxa de Bautista. Després d’onze triomfs consecutius el de Ducati ha vist com s’esvaïa l’oportunitat de continuar invicte. No obstant això, continua sent líder. La pròxima cita del mundial de Superbikes serà en el circuit de Jerez, 7-9 de juny.