Volkswagen ha estat el primer constructor del WRC a anunciar la seva alineació de pilots de cara a la temporada 2015. La marca alemanya no s’ha complicat molt, i vist els grans resultats d’aquesta campanya, han renovat als seus tres pilots; De nou, Sebastien Ogier i Jari-Matti Latvala, -rivales pel títol d’aquest 2014-, es muntaran en el Polo R al costat d’Andreas Mikkelsen, que ho farà amb Volkswagen Motorsport II.


Volkswagen, aquest matí abans de disputar el Shakedown del Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada, ha estat el primer constructor del Mundial a fer pública la seva alineació de pilots de cara a la temporada 2015. Després de dues temporades excel·lents, en què s’han emportat tots els títols, (a falta de decidir el de pilots d’aquest any), la marca alemanya no ha volgut arriscar i s’ha volgut mantenir amb els mateixos pilots de cara a l’any vinent. Així doncs, els dos pilots aspirants a la corona, Sebastien Ogier i Jari-Matti Latvala, conservaran els seus seients per al 2015. A més, Andreas Mikkelsen, amb l’escuderia Volkswagen Motorsport II, també conserva el seu lloc després d’una temporada molt bona, en la qual es manté en tercera posició de la general.

Aquestes han estat les paraules del cap d’equip de Volkswagen, Jost Capito, referent a aquesta decisió:

 “Actualment tenim els tres millors pilots de ral·li del món a les nostres mans. La continuïtat és un factor important per a qualsevol èxit en l’automobilisme, i estic encantat d’haver pogut ampliar la nostra cooperació amb Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala i Andreas Mikkelsen. Juntament amb els seus companys copilots, els tres són una part essencial de l’èxit aclaparador de Volkswagen en el Campionat del Món de Ral·lis, i estem segurs que anem a gaudir de molts més èxits en els propers anys amb aquest equip”.

Així doncs, també s’han posat punt i final a les especulacions al respecte del futur del vigent campió del món, Sebastien Ogier, a qui se li havia vinculat amb altres equips com Citroën o Hyundai. El francès ha aconseguit els seus majors èxits des que va aterrar a Volkswagen provinent de Citroën, i s’ha mostrat molt content després de la seva renovació:

“La renovació del contracte amb Volkswagen és un pas totalment lògic. És el millor equip amb el millor cotxe, no hi havia cap raó per a mi i Julien a voler una altra cosa del que és, de lluny, la millor oportunitat de lluitar per victòries i títols mundials. Estic molt content per continuar treballant amb aquest equip, en el qual ens sentim molt còmodes i amb els que hem gaudit dels nostres majors èxits”.

Jari-Matti Latvala, per la seva banda, ha aconseguit 14 dels seus 46 podis des que es va canviar a Volkswagen al gener de 2013. Des de llavors, ha pogut disposar d’un cotxe molt bo capaç de donar-li victòries i opcions al Títol. Per contra, el finlandès s’ha vist acompanyat en les files de l’equip, per un gran talent com és el de Sebastien Ogier, que ja va guanyar el Mundial l’any passat, i que va encaminat per emportar-se el gat a l’aigua també en aquest. Aquestes han estat les paraules de Latvala després de la seva renovació:

“A Volkswagen tinc tot el que necessito per lluitar per victòries i títols, i estic molt feliç que l’equip continuï posant la seva fe en nosaltres”.

Andreras Mikkelsen ha afrontat 11 Ral·lis amb el Polo R des que es va unir a l’abril de 2013 com a debutant en la categoria. A més, el jove noruec, ha dut a terme aquest any una campanya molt bona, amb resultats inesperadament bons. S’ha colat al podi en múltiples ocasions, posant fins i tot de vegades en dificultats als seus companys d’equip. Malgrat no trobar-se encara amb la victòria, Mikkelsen es troba en tercera posició de la general, cosa que li ha valgut aquesta renovació per a 2015:

“Per començar, juntament amb Sébastien i Jari-Matti a Volkswagen de nou el 2015, no hi ha millor oportunitat en els ra·lis. Es pot aprendre dels millors i, a la vegada, mesurar-te contra ells en el mateix cotxe. Puc mirar cap enrere en dos anys molt emocionants i una corba d’aprenentatge molt inclinada amb Volkswagen. Estic segur que continuarem desenvolupant junts”.