Comença l’última prova de l’any del WRC, i ho fa com tota la temporada, amb domini de Volkswagen. No obstant això, no tot són flors per a la marca alemanya, i és que han patit la cara negra del dia en veure com un dels seus tres pilots era baixa de cara al Shakedown i ho podria estar la resta del cap de setmana. Una mica més enrere, la lluita pel subcampionat està més oberta que mai i la situació ha començat molt igualada.

Doncs sí, Volkswagen segueix dominant aquesta última prova a Gal·les i ho comença fent liderant el Shakedown amb Jari-Matti Latvala i Sébastien Ogier marcant el millor temps, calcats en la mateixa desena. Tots dos han estat al capdavant tota l’estona i no han deixat respir als seus contrincants, que s’han quedat un pas per darrere d’ells. Així doncs, tots dos són favorits a la victòria en terres angleses.

No obstant això, no tot són alegries per als alemanys i és que tenen a un pilot pendent de confirmació per córrer demà, Andreas Mikkelsen. El guanyador de l’últim Ral·li de Catalunya ha estat baixa per malaltia i està a l’hospital fent-se revisions per intentar estar a punt per demà, cosa que sembla improbable a dia d’avui. Veurem com evoluciona i si pot intentar lluitar pel subcampionat que sembla tenir a l’abast de la mà Jari-Matti Latvala.

El front més emocionant del cap de setmana està en el subcampionat de constructors entre Hyundai i Citroën. Avui els dos equips han tingut una gran igualtat, el que fa preveure una emocionant lluita fins al final. Kris Meeke ha encapçalat el grup per davant dels tres Hyundai, que s’han posicionat amb Neuville davant de tot amb l’equip B, i és que recordem que Paddon el substitueix en l’equip principal aprofitant la baixada de rendiment del belga.

Dani Sordo ha estat setè, just davant de Mads Ostberg, el segon Citroën. Elfyn Evans ha colat l’únic Ford Fiesta dins dels deu primers, i espera tenir un bon cap de setmana davant la seva afició local. Al darrere, han completat el Top 10 el pilot de proves de Hyundai, Kevin Abbring, i la jove promesa de Citroën, Stéphane Lefebvre. Finalment, destacar els nous problemes de Robert Kubica en el dia d’avui.

Demà començarà la primera etapa del Ral·li de Gal·les amb les prediccions meteorològiques que apunten a pluja i més pluja els tres dies, el que donarà un plus d’emoció en els camins plens de fang d’aquesta zona de la Gran Bretanya.