Sébastien Ogier no ha tingut pietat i comença liderant a Austràlia, malgrat un petit ensurt a l’inici del ‘Shakedown’. El francès s’ha col·locat primer amb una distància d’un segon amb Andreas Mikkelsen i un segon i mig amb Jari-Matti Latvala.


Ja tenim en marxa la desena ronda del Campionat Mundial de Ral·lis: el Ral·li d’Austràlia. Aquesta matinada s’ha disputat el ‘Shakedown’ previ a la primera etapa, on els pilots poden fer de tres a cinc passades per un curt tram de terra, que en aquesta ocasió ha estat de 4,98 quilòmetres en Hydes Creek.

Els pilots han començat a fer les seves primeres voltes de reconeixement al tram en les dues primeres passades i, just a la primera, hem vist el primer ensurt de Sébastien Ogier aquest cap de setmana. El francès, que pot proclamar-se campió si fa les coses bé a Austràlia, ha agafat malament un revolt lent tocant el talús de terra i s’ha posat a dues rodes, estant molt a prop de bolcar el seu vehicle.

Durant el temps restant els mecànics de Volkswagen han comprovat i arreglat el seu cotxe perquè el Pol R WRC d’Ogier estigui llest abans que s’acabés el temps del ‘Shakedown’. Mentrestant, a pista Andreas Mikkelsen era qui portava el control d’aquests entrenaments, seguit de molt a prop per l’altre Pol de Jari-Matti Latvala, que recordem que és l’únic que pot ajornar les celebracions del seu company francès.

Darrere dels dos Volkswagen semblava que el Citroën de Kris Meeke acabaria entre els tres primers, però finalment va acabar relegat al quart a causa del gran temps de 2:49.4 que marcava Sébastien Ogier en la seva última passada pel curt tram australià. El pilot francès treia el seu potencial i es posava un segon per davant de Mikkelsen ia un segon i mig de Latvala.

Darrere les posicions s’igualaven encara més: Meeke es mantenia quart a mig segon de Latvala, però del cinquè al novè només els separaven sis dècimes. Thierry Neuville era el més beneficiós en tancar el Top 5 just davant de Dani Sordo, que va marcar el mateix crono que Ott Tänak, però en fer-ho abans es va poder col·locar davant del estonià, el qual va tenir un copilot inusual: el campió surfista Courtney Hancock, el qual li va ensenyar a fer surf en aquests dies previs.

Finalment la taula de temps la va completar Hayden Paddon en setè lloc amb el vehicle número dos de Hyundai, que pertany realment a Dani Sordo però que en aquesta prova el porta el neozelandès. Novè va ser Mitch Evans amb el Ford Fiesta, mantenint darrere seu al DS3 WRC de Stéphane Lefebvre, que comença força bé aquest dur repte quedant a tan sols quatre segon d’Ogier. Demà l’acció seguirà de matinada a Espanya amb l’inici del Ral·li d’Austràlia, corrent 8 especials d’un total de 125 quilòmetres.