Maverick Viñales ha tornat a fer-se amb una Pole tres curses després de l’última. Després d’una Q1 apassionant i molta igualtat en la lluita per la Pole, Yamaha ha dominat i monoplitza la primera línia, amb Rossi segon i Zarco tercer.

La Q1, una de les més interessants de la temporada pels pilots que participaven en ella, va començar amb Álvaro Bautista sent el primer pilot a pista. Un cop tots havien realitzat una volta, Bautista era primer amb un 1:33.022, seguit de Johann Zarco. El francès va establir en el següent gir un 1:32.687 que el va fer pujar a la primera plaça. Dani Pedrosa Andrea Dovizioso també van baixar a l’1:32.

Amb menys de cinc minuts per al final, Zarco es va superar a si mateix amb un 1:32.569. Pedrosa es va posar segon a 44 milèsimes del francès. En el següent gir van continuar millorant i aquest cop Pedrosa sí que va ser capaç de posar-se primer, amb un 1:32.415. En la seva última volta, Dovizioso es va posar primer amb un 1:32.298. Pedrosa no va millorar i Zarco el va superar. Així, Dovizioso Zarco van passar a la Q2, mentre que Pedrosa sortiria 13é, amb Jorge Lorenzo 16é.

Ja en la Q2, els pilots van començar amb calma, i van establir temps lents fins que Maverick Viñales va fer un 1:33.134. Després d’una lenta primera volta, Marc Márquez va caure al segon revolt. El primer pilot en 1:32 va ser Cal Crutchlow. El britànic va millorar el seu propi temps, amb un 1:32.414, mentre que Márquez va pujar a la segona plaça, però va durar poc quan Valentino Rossi li va prendre el lloc.

Quedaven cinc minuts i els pilots va anar sortint per fer l’última tanda de voltes. Zarco va ascendir fins la segona plaça i, en la següent volta, va tornar a millorar el seu temps. Viñales es va posar primer i Rossi, que venia per posar-se primer, només va poder ser segon degut a que Jack Miller el va frenar. L’australià i Scott Redding van caure i Viñales va tornar a millorar el temps, que ja era d’1:31.994. Rossi Crutchlow van millorar en l’últim gir però no van superar Viñales. Zarco va fer fora Crutchlow de la primera línia.

La sessió va acabar així i Viñales es va endur la tercera Pole de l’any, Rossi aconsegueix una sòlida segona plaça seguit d’un Zarco que completa una primera línia monopolitzada per Yamaha. Crutchlow, Márquez Dovizioso formen la segona línia. La cursa es disputarà demà a les 14:00 hora local.