Jacques Villeneuve i Patrick Lemarié han unit forces per crear una nova escola de competició anomenada “Feed Racing France” amb l’objectiu d’ajudar els joves pilots a progressar en les seves carreres.

Villeneuve ha parlat diverses vegades sobre la manera que tenen els joves talents per arribar a la Formula 1 a l’actualitat. Segons el canadenc, ara els factors econòmics juguen un paper molt important en detriment de la projecció dels pilots. El canadenc creu que molts bons pilots no arriben al màxim del seu nivell per culpa d’això.

La raó principal per la qual els pilots no progressen és la manca de pressupost. La majoria provenen del karting i sinó comencen bé els campionats de monoplaces els equips deixen de confiar-hi i es perden. Per ajudar els pilots i els pares en tot aquest procés, Villeneuve ha decidit unir forces amb el seu antic company en la Formua 1 Patrick Lemarié.

Tots dos han creat el ‘Feed Racing France’, una escola de pilotatge on els seran mentors i guiaran els joves pilots del kàrting cap a la Formula 4. La idea és tenir tres sessions durant cinc dies al circuit de Magny-Cours en les quals donaran la oportunitat als pilots de poder conduir un monoplaça Mygale F4, juntament amb un curs teòric. El primer tindrà lloc a l’abril i continuarà al juliol i agost amb places per fins a 96 pilots.

Dels 96 inscrits es descartaran 48 i després es passarà 24 fins que quedin els millors cinc en una final. Només hi haurà un únic guanyador, que s’anunciarà al novembre i que serà recompensat amb la participació en una temporada completa de Formula 4 a l’any següent amb un equip important, el nom del qual s’anunciarà posteriorment.

El preu per ingressar a l’escola està fixat en 11.500 euros (IVA inclòs) per a pilots d’entre 14 i 20 anys. La inscripció està oberta a joves de totes les nacionalitats encara que no tinguin cap experiència prèvia en monoplaces. S’utilitzaran pneumàtics Pirelli durant els test amb els cotxes de Formula 4.

La missió oficial amb la qual neix Feed Racing France és: “Detectar els futurs talents de l’automobilisme al volant d’un Fórmula 4 per un preu similar al que costa un kart de competició. En oferir la millor oportunitat per llançar la seva carrera de competició al oferir suport financer, el Feed Racing donarà suport als futurs pilots professionals en tots els nivells“.

Villeneuve i Lemarié detectaran els millors talents i els guiaran durant els dies d’entrenament a Magny-Cours, però cap dels dos serà el mànager del guanyador quan comenci a competir a la Formula 4 ni tampoc l’obligaran a lligar-se un patrocinador que pugui imposar-los certes eleccions.