Celestino Vietti s’ha fet amb la primera Pole de la seva trajectòria després de marcar el millor temps tant a la Q1 com a la Q2. Ramírez i Arenas acompanyaran l’italià a primera línia.

Després del diluvi caigut al matí, la sessió de classificació de la categoria petita es va disputar en condicions de sec. A la Q1, destacava la presència del quart de la general John McPhee i dels tres millors rookies, Celestino Vietti, Ai Ogura i Raúl Fernández; entre d’altres.

El britànic Tom Booth-Amos va caure cap a la meitat de la sessió. Per davant, Fernández marcava el ritme, però el pas a la Q2 es va pagar car, ja que no faltaven candidats. Tots van sortir a falta de 3 minuts per completar una última volta i Ogura es va quedar fora en caure i no poder millorar el seu temps.

Vietti, que estava fora, va acabar liderant la sessió amb 34 mil·lèsimes d’avantatge sobre McPhee. Fernández no va millorar el seu temps, però el que tenia era suficient per ser tercer, amb Filip Salac quart. José Julián García, cinquè, es va quedar al límit del tall. El substitut de Fenati va marcar un temps idèntic al de Salac, però no va poder passar degut a que la segona millor volta del txec era més ràpida que la de l’espanyol. El del VNE Snipers sortirà 19è, mentre que Sergio García Dols, que tampoc va superar el tall, partirà 21è.

Ja a la Q2, en la lluita per la Pole, es trobaven els pilots forts del mundial. Al començament, els pilots procedents de la Q1 van prendre les primeres posicions, però el líder del mundial, Lorenzo Dalla Porta, no va trigar a prendre-li la primera plaça a McPhee.

Gabriel Rodrigo es va posar primer a dos minuts del final, al mateix temps que sortien tots cercant un últim temps. L’argentí, però, va ser superat per diversos pilots. Vietti, que havia comandat la Q1, va ser el més ràpid també en Q2 i es va endur la Pole amb un 1:42.599. A una dècima es va quedar Marcos Ramírez, segon, amb Albert Arenas tancant la primera fila.

En la segona línia, Kaito Toba es va endur la quarta plaça, amb Alonso López cinquè en una nova oportunitat per lluitar pel seu primer podi. Arón Canet es va endur la sisena plaça i va acabar com el millor posicionat dels candidats al títol, ja que Tony Arbolino va ser novè i Dalla Porta desè.

Així queda definida la graella del GP de Tailàndia de Moto3 a falta que s’apliquin les penalitzacions. La cursa, recordem, arrencarà a les 6 del matí en horari espanyol peninsular.