Han arribat les curses al GP d’Argentina. A Moto 3, primera cursa del diumenge, s’ha donat un resultat molt similar al de Losail en una cursa igual d’emocionant o més.

En la sortida, Jorge Martín es va posar líder des de la tercera plaça, el van seguir el Poleman John McPhee, que a la recta llarga intentaria superar el madrileny; Fabio Di Giannantonio Arón Canet. No van haver-hi incidents i el líder del mundial Joan Mir va ascendir des de la setzena posició de sortida fins la desena.

Als quatre primers rápidament se’ls va unir Nicolò Bulega, que va fer la primera volta ràpida, amb el grup capdavanter encara no format. El primer incident va ser una caiguda de Niccolò Antonelli al segon gir.

Desprès d’unes quantes voltes amb continus canvis de posició i Mir a punt de caure després d’un toc amb Andrea MignoPhilipp Oettl va ser el següent en arribar a la lluita. Hi havia un petit tall entre els sis primers i la resta, però Mir, setè, va arribar a contactar amb els líders. En la volta 6, el mallorquí del Leopard ja liderava la cursa. El grup era de setze pilots, i el tancava Juanfran Guevara.

Van continuar passant les voltes i res no canviava. Cap pilot era capaça d’escapar-se, tot i que Mir era clarament el més fort. Un sorprenent Darryn Binder va arribar a posicions privilegiades. No obstant, en la volta 12 el grup es va tallar per primer cop, quedant Mir, McPhee, Martín, Migno Oettl amb aventatge sobre la resta. En el mateix gir es va caure Gabriel Rodrigo i en la següent volta van caure Enea Bastianini Di Giannantonio, i Lorenzo Dalla Porta va abandonar degut a problemes mecànics.

A falta de quatre voltes tot seguia igual, els cinc líders s’anaven a jugar la victòria, tot i que Migno Martín estaven lleugerament endarrerits respecte a la resta. Oettl va començar a mostrar intencions de prendre el liderat a Mir. En el penúltim gir, Martín va superar Oettl McPhee per recuperar la segona plaça.

En arribar l’última volta Mir tenia una lleugera diferència, tal com va succeir a Losail. A la recta, McPhee va superar Martín però no Mir. En la resta de la volta estaven tots molt propers però ningú va poder provar l’avançament i Mir es va endur la victòria. Amb McPhee segon i Martín tercer, es repeteix el podi de Qatar. Quart ha finalitzat Oettl i cinquè Migno. Ha estat un bon dia pel Leopard Racing, doncs Livio Loi ha pogut finalitzar en una sòlida sisena plaça, liderant el segon grup. Amb la desena posició, Kaito Toba aconsegueix els seus primers punts al mundial.

Al mundial, Mir prorroga el seu liderat amb 50 punts, seguit, evidentment, per McPhee amb 40 i Martín amb 32. La propera cursa serà en dues setmanes, el 23 d’abril al Circuit de les Amèriques, a Austin.