El Gran Premi de Portimao ha sigut un cap de setmana espectacular i ple d’emocions dins de la categoria Reina.

copyright: motorsport

Jorge Martín vencedor a Portimao

El pilot madrileny Jorge Martín es va col·locar primer en les primeres voltes i no va perdre en cap moment el lideratge. Ha fet una gestió perfecta de la carrera des del principi fins al final, sense caure en la pressió dels que venien per darrere i manejant la degradació dels pneumàtics.

El pilot d’Aprilia Maverick Viñales se’n va anar a terra en l’última volta a causa de problemes tècnis i això va donar la segona posició a Enea Bastianini i el primer podi de la seva vida a MotoGP a Pedro Acosta, ja que es va aprofitar que Bagnaia va cometre un error anant-se’n llarg i el de GasGas va aprofitar per tancar el forat a la següent curva.

La resta de resultats van ser els següents: Brad Binder (4), Miller (5), Bezzechi (6), Quartararo (7), Espargaró (8), Oliveira (9), Di Giannantonio (10), Augusto Fernández (11), Mir (12), Rins (13), Nakagami (14), Zarco (15), Marc Márquez (16), Marini (17) i Morbidelli (18).

Pecco Bagnaia, Álex Márquez, Raul Fernández i Maverick Viñales, no van acabar la carrera.

Caiguda de Pecco Bagnaia i Marc Márquez

A duos voltes del final, després d’una gran maniobra de Márquez per avançar Pecco, els dos pilots de Ducati van caure a terra. Al box de Gresini el van rebre amb aplaudiments després d’haver aixecat la moto, tornar a pista i poder acabar la cursa a la 16 posició.

Álex Márquez abandona la cursa

El pilot català va caure a la segona volta. Tot i que va tornar a pista, va abandonar la cursa amb la seva Gresini. Recordem que l’Álex no ha tingut un bon cap de setmana des que va classificar a la Q1 i va haver de realitzar la Q2.

Rumb al Gran Premi de Red Bull de les Amèriques

Amb la victòria de Jorge Martín, primer en la classificació general i la tercera posició del rookie de l’any Pedro Acosta, hem d’esperar tres setmanes per a tornar a tenir motos a la pista al Gran Premi de les Amèriques.