Max Verstappen s’ha endut la segona victòria de la seva trajectòria al GP de Malàisia després d’imposar-se a Lewis Hamilton, que ha sigut segon i amplia el seu marge en la general. Completa el podi Daniel Ricciardo. Vettel ha pogut remuntar fins la quarta plaça.

Abans que la cursa comencès, Kimi Räikkönen va reportar problemes de potència en el seu monoplaça, raó per la qual va ser apartat de la graella i no va començar la cursa. Es va donar la sortida i Lewis Hamilton va conservar la primera posició. Max Verstappen era segon i Valtteri Bottas va superar Daniel Ricciardo per la tercera plaça.

Darrere d’ells, Stoffel Vandoorne va posar-se cinquè. Sebastian Vettel va terminar la primera volta 13è. En la volta 3, Esteban Ocon va ser el primer en aturar-se a boxes, ja que s’havia tocat amb Felipe Massa al primer revolt. En la 4, Verstappen va superar Hamilton pel liderat. Els Red Bull podrien tenir més ritme que els Mercedes ja que Ricciardo va pressionar Bottas, tot i que va no va poder avançar el finès fins la volta 9.

En el mateix gir, Vettel va superar Fernando Alonso per accedir a la zona de punts. Al capdavant, Verstappen tenia 3 segons sobre Hamilton i Ricciardo en tenia 2 sobre Bottas. En la 10, Vettel va superar Kevin Magnussen, que havia guanyat moltes places en la sortida. El pilots va començar a fer les aturades a partir de la volta 10.

En la 21 ja s’havia aturat la meitat de la graella. Vettel era sisè i va superar Sergio Pérez per la cinquena. El següent objectiu era ja un dels Mercedes, el de Bottas. En la 25, Ocon, que estava lluitant per la vuitena posició amb Carlos Sainz, va fer una virolla que el va costar tres posicions. Hamilton es va aturar en la 26 i va sortir davant de Bottas. Un gir més tard ho van fer Verstappen i Vettel.

Quan es va aturar Bottas, va sortir darrere de Vettel. Sainz es va retirar per problemes de motor. La cursa es va tranquil·litzar bastant, es mantenien les distàncies al capdavant, amb Vettel apropant-se a Ricciardo. En la 39, Jolyon Palmer es va sortir de pista. En tornar-hi, es va trobar en una lluita amb Kevin Magnussen i va fer una altra virolla en un incident que va estar a prop d’afectar el líder de la cursa, Verstappen, que els estava doblant.

En la volta 40, Vettel va establir un nou rècord del circuit. L’alemany era clarament el pilot més ràpid i cada cop estava més a prop del podi. Va arribar a la posició de Ricciardo, però va perdre molt de temps intentant doblar Alonso i no va poder recuperar la distància, els seus pneumàtics davanters s’havien desgastat.

Res no va canviar d’aquí al final i Verstappen aconsegueix la segona victòria de la seva trajectòria, sumant, per fi, un gran resultat després d’una temporada de molta mala sort. Segon ha estat un Hamilton que, tot i la manca de ritme per guanyar, amplia el seu marge en el mundial. Ricciardo completa el podi després de superar Bottas i contenir Vettel. Completen la zona de punts Vettel, Bottas, Pérez, Vandoorne, Lancs Stroll, Felipe Massa i Ocon.

Amb aquests resultats, Hamilton es manté al capdavant de la general, amb 281 punts. Vettel minimitza els danys de dissabte i es marxa de Malàisia amb 247. Bottas és tercer amb 222 punts, seguit de Ricciardo amb 177, Räikkönen amb 138 i Verstappen amb 93. Així finalitzen 19 anys de curses al Circuit Internacional de Sepang, que no estarà al calendari de 2018. La propera cursa, en una setmana, es disputará a Suzuka.