Duel amb espases en alt a la cita uruguaia de la Fórmula E 2017-18. El campionat de monoplaces elèctrics no ha deixat a ningú indiferent en una cita que ja és un autèntic clàssic del certamen. Pot ser que Jean-Éric Vergne i Lucas di Grassi hagin acabat en les mateixes posicions que sortien però la lluita ha estat de tot menys tranquil·la.

La presència del cotxe de seguretat a l’inici de la cursa ha permès que la primera fase de cada relleu pugués tenir el màxim us de les bateries. Al final d’aquesta primera fase, Di Grassi s’ha enganxat al màxim possible a Vergne però el pilot d’Audi no ha volgut arriscar i ha esperat a les parades.

Ja durant les parades a boxes, Vergne ha aconseguit sortir just per davant del brasileny, que ho ha donat tot a les voltes posteriors. Aquells girs extres donats pel cotxe de seguretat li donaven un coixí important al respecte del consum de bateria i Di Grassi no ha dubtat en atacar.

El seu ritme era molt superior al de Vergne i el de Techeetah ha fet us de tota la seva experiència per tancar tots els forats. El moment més tens ha arribat en el primer intent de Di Grassi, que ha intentar superar-lo per l’exterior. Això ha provocat una passada de frenada i ha permès que Vergne respirés tranquil.

Algunes voltes després, Di Grassi ha tornat a pressionar a Vergne i el francès s’ha vist obligat a fer el seu monoplaça tant ample con era possible, tancant portes a tort i a dret. Ni tant sols la intenció de fer un fora-dins de Di Grassi a la última curva ha funcionat. Tocs, empentes, però sempre dins la legalitat.

Vergne, després de dues voltes molt tenses, ha aconseguit una victòria que li permet estar fins a 30 punts per davant de Felix Rosenqvist, el seu principal rival a la lluita pel títol. El suec no ha tingut la millor cursa avui, tot i que ha salvat els mobles amb un cinquè lloc, enganxat a un Mitch Evans que remontava des de la part baixa de la graella.

La pròxima cita de la Fórmula E serà a Roma. La capital italiana acollirà la seva primera cita del campionat elèctric en el que serà l’inici de la temporada europea abans d’acabar a Nova York el proper mes de juliol.