Aquest ha set l’últim cap de setmana de Fórmula E de la temporada. Jean-Éric Vergne ha set el protagonista d’una gran remuntada en la primera cursa que l’hi ha valgut per ser campió del món. A més a més, el francès es feia amb la victòria en la segona cursa per arrodonir el millor GP de la temporada.

La primera de les carreres començava amb dos clars focus d’atenció, les remuntades que havien de protagonitzar Sam Bird i Jean-Éric Vergne després d’una classificació dolenta. Especialment en el cas del britànic que estava obligat de retallar la diferència de punts per arribar amb bones opcions de cara a la carrera del diumenge i, sobretot, evitar que Vergne es proclamés campió de forma anticipada, la qual cosa mai abans havia passat en la Fórmula E.

Al principi va ser Bird qui començava amb bon peu, però la gestió d’energia dels Techeetah estava sent millor, cosa que podia tenir un impacte important en termes d’estratègia. Mentrestant, Lucas Di Grassi, també estava remuntant i s’apropava al capdavant, on es trobava el seu company d’equip, Daniel Abt, liderant la prova.

En els canvis de cotxes va ser Felix Rosenqvist qui es quedava clavat al carrer de boxes sense poder reintegrar-se en la carrera. Di Grassi seguia amb la seva remuntada i no trigaria a avançar a Daniel Abt per prendre el liderat. El doblet estava a les seves mans i es van viure alguns moments de tensió quan l’alemany tractava de recuperar la primera posició que li havia estat pispada.

Les ordres d’equip van arribar a Techeetah i Lotterer va permetre que Vergne el passés a mesura que anaven progressant en la classificació. Tant va anar així, que el francès se situava en una confortable quarta posició després d’avançar a Dillmann mentre Bird es mantenia en desena posició, resultat que coronava al francès. Així passava la bandera de quadres un Jean-Éric Vergne emocionat que dedicava el títol a Jules Bianchi.

Decidit el mundial de pilots, la segona cursa només tenia l’alicient del mundial de constructors que se’l disputaven Techeetah i Audi.

La cursa va començar amb polèmica i es que els dos pilots de la marca xina estaven sent investigats per saltar-se la sortida. Mentre direcció de carrera decidia, l’acció a pista no s’aturava. Un parell de xocs entre Filippi, Da Costa i D’Ambrosio feia apareixer la bandera groga.

Aquest va ser el moment que va escollir Lotterer, l’únic dels dos Techeetah sancionat, per fer l’Stop and Go de 10 segons. La tensió era evident. Tothom estava a l’aguait de si el pilot podria remuntar i tornar als punts per fer-se amb el mundial de constructors.

Després d’una ferotge lluita per les posicions capdavanteres i Lotterer avançant cotxes, Vergne va ser el guanyador del GP, Lotterer va ser novè, però Audi es va fer amb el mundial d’equips.