Durant la primera sessió d’entrenaments de la temporada 2016, Jean-Éric Vergne ha confirmat el seu ascens a Ferrari com a pilot reserva oficial per a la temporada 2016, però també té el mateix paper en Haas aquest any.


Ex Pilot del programa de joves pilots de Red Bull, Jean-Eric Vergne que havia posat fi a la seva col·laboració amb Red Bull a la fi de l’estiu de 2014, se li va complicar poder reclamar un seient a Red Bull, després de la sortida de Sebastian Vettel a Ferrari.

Després de final de temporada a la Fórmula 1, Vergne es va comprometre en el primer campionat de Fórmula E amb l’equip Andretti a partir de la tercera cita de la temporada a Punta del Este. Amb dos podis i tres pole positions, va acabar setè en el campionat.

Aquesta temporada es compromet amb l’equip anglo-francès DS Virgin que travessa un inici de temporada força complicat on apunta de moment en el catorzè lloc del campionat, molt lluny per darrere del seu company d’equip, Sam Bird, tercer en el campionat.

En paral·lel amb la Fórmula E, Vergne havia trobat refugi a Ferrari al començament de l’any 2015 com a pilot de desenvolupament per a l’escuderia del cavall rampant. Amb la sortida d’Esteban Gutiérrez, pilot reserva de Ferrari al 2015, per a l’escuderia Haas F1, Vergne va ser lògicament promogut com a pilot reserva de Ferrari durant tota la temporada 2015 com ho ha confirmat el micròfon de Canal + durant la primera sessió d’entrenaments del Gran Premi de Melbourne.

Canal + França confirma també l’ascens de Vergne com a pilot reserva de l’escuderia Haas F1, una germana petita de Ferrari. Mentre que Santino Ferrucci va ser confirmat com a pilot de desenvolupament de l’escuderia nord-americana, Vergne segueix els passos d’Esteban Gutiérrez dins de l’escuderia italiana.