Tot i només tenir 22 anys, Zach Veach acomplirà el proper mes de maig un somni que ha estat part de la seva vida des de fa més de 18 anys. El pilot d’Ohio participarà en la propera edició de la Indianapolis 500 amb l’equip del legendari A.J. Foyt.

A.J. Foyt Enterprises va anunciar el darrer 7 d’abril que Zach Veach pilotarà el monoplaça nº. 40 de l’equip en la 101ª edició de la Indianapolis 500, que es disputarà el proper 28 de maig. El cotxe serà patrocinat per Indy Women in Tech, que també patrocina el torneig de golf LPGA, que es disputa als camps de golf ubicats a l’interior de l’IMS.

La cursa marcarà el debut de Veach en l’IndyCar Series, el pilot ha treballat per anar ascendint des de l’Indylights, la categoria de promoció més important de l’IndyCar, on Veach ha obtingut sis victòries en tres temporades.

“Crec que tot jove pilot nord-americà pensa en còrrer a Indianapolis i, per descomptat, sempre es relaciona el nom d’A.J. Foyt amb l’Indy.” va dir Veach. “És una cosa per la qual t’esforces per aconseguir. Dir que vaig a còrrer la meva primera Indianapolis 500 amb un equip como aquest és molt emocionant per a mi.”

Veach serà el tercer pilot de Foyt en l’Indianapolis 500, y compartirà equip amb els pilots a temps complet, Carlos Muñoz Conor Daly, que corren amb els monoplaces patrocinats per ABC Supply nº. 14 y 41, respectivament. Serà una formació jove, doncs cap dels tres pilots arriba als 25 anys.

“Òbviament, volem guanyar” va dir Larry Foyt, president de l’equip. “Sentim que tenim l’oportunitat amb Carlos Muñoz, que ha demostrat que pot estar al capdavant al final de la cursa. Conor té ara una mica més d’experiència, creiem que ho farà bé. I Zach té un munt d’experiència en aquesta pista.”

“Realment no ho hauríem fet si no penséssim que ajudarà també als cotxes d’ABC,” va afegir Larry Foyt sobre la tercera entrada. “Al final, quan el meu pare y jo ho discutíem y vam decidir continuar endavant, va ser per tota la gent que arribaria, pensem que realment ajudarà al conjunt del grup – especialment a l’hora de comprendre el nou aerokit Chevrolet.”

L’equip Foyt va cambiar d’Honda a Chevrolet aquest any i l’Indy 500 serà la primera cursa en un oval gran amb el nou motor i aerokit. El dorsal de Veach en la cursa serà un homenatje al 40 aniversari de la quarta victòria d’A.J. Foyt a Indianapolis. Serà també el 60è any consecutiu en el qual A.J. participarà en la cursa, ja sigui com a pilot o com a propietari d’equip.

“Sempre he sigut el tipus de cap al qual li agrada donar un descans als joves,” va dir A.J. Foyt. “Jo també vaig ser joven un cop… Ja no, pero ho vaig ser. Els joves només volen guanyar y això és el que cerquem. Crec que Veach ho farà bé amb l’equip i estem desitjant tenir-lo.”

“És un grup jove perà quan tens a algú com A.J. amb qui poder parlar és una gran ajuda,” va dir Larry Foyt. “Hi ha un munt d’experiència allà en Indy, així com la que tenim en tot l’equip.”

Per a una major inspiració com a Rookie en l’Indianapolis 500, Veach no té res més que mirar el que va succeir l’any passat quan un altre debutant, Alexander Rossi, va guanyar la cursa.

“Com vam poder veure l’any passa, no és impossible que un rookie arribi al capdavant y guanyi,” va declarar Veach. “Tan sols tenim que estar segurs de prendre les decisions correctes al llarg del mes, aprendre tant com poguem de cara a la cursa i estar preparats per anar a per totes el dia de la cursa”.