El pilot d’ART Grand Prix, Stoffel Vandoorne, ha aconseguit la victòria en la carrera del dissabte de GP2. Pic ha estat segon i Evans tercer. El líder del campionat, Palmer, ha estat P8 després d’eixir últim.

L’eixida va ser prou neta per a tractar-se de Monza. Vandoorne va mantindre la primera posició amb Arthur Pic segon i Evans tercer.

En el començament de la volta 2, Coletti va provocar un accident múltiple on De Jong, Izawa, Sato i Marciello es van veure involucrats i van haver d’abandonar.

En les primeres voltes, Vandoorne va tractar d’escapar-se de Pic i Evans però estos dos van començar a retallar la diferència en la volta quatre.

En la volta 5, Palmer, el líder del campionat que va ser ahir desqualificat de la classificació i eixia últim, ja rodava 15é.

En la volta 6, primeres parades en boxs, Abt i Canamasas van ser els primers a fer-la.

Canamasas va ser investigat i posteriorment sancionat amb un DT per col·locar-se incorrectament en la graella d’eixida.

Després d’11 voltes tot seguia igual en el cap de carrera, Vandoorne liderava amb Pic a menys d’un segon. Vandoorne va parar en boxs en la volta 12 mentres que Pic i Evans ho van fer en la 13. El resultat, Vandoorne es va allunyar de Pic i Richelmi amb el DAMS es va pegar a Evans.

Finalment Richelmi no va poder avançar a Evans i el de Russian Time es va escapar.

Mentrestant, per darrere, arribaven els dos Carlin, Nasr i Leal. A falta de 12 voltes per al final, toc entre Leal i Abt que va acabar amb el de Hilmer en el mur i amb un DT per al de Carlin.

D’altra banda, el debutant Gasly, va haver de complir un DT per excés de velocitat en el pit lane igual que Haryanto.

Coletti va avançar a Leal però per darrere venia Palmer que, després d’eixir últim ja rodava 10é.

A falta de 6 voltes per al final, Pic estava a menys d’un segon de Vandoorne mentres Palmer marcava volta ràpida després de volta ràpida.

Palmer avançava també a Coletti i se situava P8, posició que atorga la pole el diumenge.

Finalment la victòria va ser per a Vandoorne seguit de Pic, Evans, Richelmi, Negrao, Nasr, Sorensen i Palmer.