Després d’un accident de Jari-Matti Latvala, màxim perseguidor de Sébastien Ogier al Ral·li, el francès s’ha quedat sol i ha pogut dominar amb comoditat la resta de la prova. Mads Ostberg i Andreas Mikkelsen el segueixen de lluny a més d’un minut de distància.


Els pilots de Volkswagen estaven separats per menys de 14 segons quan Latvala ha tocat un mur de terra al tram de 42.90 quilòmetres de Otates i ha arrencat la roda posterior esquerra del seu cotxe. El finlandès ha aconseguit finalitzar aquest tram, però després d’ell s’ha vist obligat a abandonar.

Aquest error ha deixat amb un ampli avantatge a Ogier sobre Mads Ostberg i Andreas Mikkelsen. No obstant això, el francès ha aconseguit quatre scratch en els vuit trams disputats avui, la majoria sobre pistes de terra a les muntanyes de Lleó.

“Ha estat un ral·li perfecte fins ara, tot està funcionat com en un somni. No és una jornada molt llarga la de demà, però amb l’avantatge que tenim podem donar-nos el luxe de córrer amb seguretat”, ha dit Ogier.

Latvala s’ha mostrat absolutament decebut després del seu error. “El campionat està molt malament, segur. Així que m’oblidaré del campionat i em centraré ral·li a ral·li per veure on estem al final de l’any. És la única cosa que puc fer”, ha explicat.

Ostberg ha vist perillar la seva segona posició quan ha fet una virolla amb el seu DS 3 WRC al TC13, perdent 15 segons després de danyar la suspensió davantera en el tram anterior. El noruec té un avantatge mínim sobre el seu compatriota Andreas Mikkelsen, que a la tarda ha aconseguit un scratch i s’ha situat a només 4.5 segons.

Mikkelsen ha insistit que estava corrent a un ritme moderat per agafar experiència amb els trams, que eren, majoritàriament, nous per a ell. Malgrat això, el noruec ha marcat el millor temps en l’últim de la jornada.

Elfyn Evans ha finalitzat l’etapa en quart lloc amb el seu Ford Fiesta RS WRC. El gal·lès va admetre que havia estat massa dubitatiu en algunes zones. De fet, Dani Sordo se li ha arribat acostar. Però quan l’espanyol ha cedit un minut després de colpejar una pedra i trencar la roda davantera esquerra del seu Hyundai, Evans ja es podia relaxar.

Martin Prokop ha conclòs la jornada en sisena posició, per davant dels pilots de la categoria WRC 2 Nasser Al-Attiyah, Nicolás Fuchs, Jari Ketomaa i Abdulaziz Al-Kuwari.

Thierry Neuville, reenganxat sota la norma de Ral·li 2, ha arribat al final del dia en onzena posició, després d’haver canviat la caixa de canvis del seu i20 en l’assistència del migdia. Mentrestant, Kris Meeke i Robert Kubica tornaven a perdre temps per noves punxades. Hayden Paddon finalitzava l’etapa amb una pèrdua de potència en el seu i20 causat per un sobreescalfament del motor.

Ott Tänak es va reenganxar al ral·li amb el seu Fiesta RS WRC després d’haver caigut a un llac, en què el cotxe va romandre bolcat a cinc metres de profunditat durant 10 hores.

Sorprenentment, els mecànics de M-Sport van aconseguir tornar a posar el cotxe en competició la passada nit en tan sols tres hores. Però els problemes que va patir l’estonià al matí següent per posar en marxa el motor el van deixar detingut abans de sortir de l’assistència. Demà es reenganxa de nou.

L’última jornada de diumenge es compon per només 74.66 quilòmetres, la majoria dels quals es concentren en el primer tram marató, de 55.82 quilòmetres.

Nota de Premsa de WRC.com