Amb el campionat per decidir avui, Will Power ha fet la pole position per sisena vegada aquesta temporada. El rei dels circuits en quant ha classificació aconsegueix un punt un important de cara el campionat, que tindrà el final avui a Sonoma.


El pilot de Penske ha aconseguit el rècord del circuit, essent la sisena pista on aquest any assoleix el rècord del circuit.

En una classificació de 25 cotxes, on la pole es suma amb un punt, aquest ajudarà molt a Power per guanyar el campionat, tot i les remotes possibilitats que té. Power entra en la llegenda de la IndyCar amb aquesta pole, la seva quaranta-dosena que fa a la IndyCar, essent el cinquè que n’ha fet més en la història de la categoria.

En segona posició un dels rivals més durs en classificació, Josef Newgarden que assoleix la seva segona posició per tenir més opcions per guanyar la cursa i el campionat. Al de CFH només li val guanyar la cursa.

En tercer lloc ha finalitzat el guanyador de Iowa i de la passada cursa a Pocono, Ryan Hunter-Reay, seguit de Simon Pagenaud i de Juan Pablo Montoya que, després de liderar tot l’any la classificació en el campionat de pilots, busca un resultat semblant al d’avui que el proclamaria campió.

Just darrere Montoya, en sisè lloc el rival més dur del colombià, Graham Rahal. Darrere d’ell completa el top10: Kimball, Andretti, Dixon –encara amb opcions a guanyar el campionat, encara que el ritme dels Ganassi ha disminuït bastant aquest final d’any; i Saavedra amb el cotxe nº8 de Ganassi tanca el top 10.

Destaca el catorzè lloc de Mikhail Aleshin en el seu retorn a la IndyCar amb Schmidt Peterson Motorsports. Just darrere d’ell ha acabat Helio Castroneves, el pitjor classificat dels 6 que poden guanyar el campionat. Recordem que el de Penske l’any passat també va patir molt en classificació i cursa, la manca de ritme del brasiler que per guanyar el campionat ha de guanyar la cursa, fa que puguem ja descartar al 3 vegades campió de les 500 milles d’Indianapolis.

El nouvingut que competeix en el lloc de Wilson, Oriol Servià sortirà dinovè.