Dia perfecte per les Honda avui al Dakar. Joan Barreda, Kevin Benavides i Paulo Gonçalves han estat els més ràpids del dia en una especial que s’ha tornat a reduir degut al mal temps. Barreda torna al capdavant de la classificació general amb 14 segons d’avantatge sobre Svitko.

Avui el Dakar marxava de Termas de Rio Hondo direcció a JuJuy per a la tercera etapa d’una edició 2016 que ara sí, ja està desenvolupant-se en normalitat. 314 quilòmetres eren els que avui havien d’afrontar les totes les categories del Dakar, en un recorregut igual per a tothom.

La passada nit, un total de 75 pilots van ser cridats per l’organització per excés de velocitat. Entre els sancionats destaca Rubén Faria i Stefan Svitko, tercer i quart classificat en la finalització de l’etapa d’ahir, els dos han estat amonestats un minut.

Al iniciar la especial, l’organització anunciava que s’estava apropant uns intensos ruixats en el lloc d’inici d’aquesta, per sort això no ha afectat al increïble ritme que portaven avui les Honda, especialment la de Joan Barreda qui ha liderat el triplet que ha fet la marca japonesa amb l’espanyol, Kevin Benavides i Gonçalves.

Barreda ara torna a situar-se al capdavant de la classificació general amb 14 segons d’avantatge sobre Svitko i 48 sobre Benavides – l’autèntica revelació del Dakar fins al moment, Gonçalves es situa quart, mentre Alain Duclos amb la seva Sherco es manté entre els cinc primers.

Toby Price baixa fins la desena posició de la general a 5 minuts del pilot d’Honda, fet que significa que encara queda molt Dakar per endavant.

Demà dia de Reis es celebrarà la quarta etapa que anirà de Jujuy fins al mateix Jujuy, un total de 429 quilòmetres.