L’equip Porsche ha aconseguit un triplet en la classificació de les sis hores de Spa-Francorchamps amb el #17 primer, el #19 segon i el #18 tercer. En LMP2 pole per a G-Drive i en GTE per a l’Aston Martin #99.


 

En LMP1 domini absolut de Porsche que ha copat les 3 primeres posicions, el Porsche #17 amb Hartley i Bernhard ha estat el més ràpid seguit pel #19 de Hulkenberg i Tandy i el #18 de Lieb i Jani. Desprès d’ells han acabat l’Audi #7 de Lotterer i Fasler seguit per un altre Audi, el #8. Després d’ells els dos Toyota, #1 i #2 respectivament i l’últim Audi, el #9 que no va amb el kit aerodinàmic de Le Mans com els altres dos. Finalment el ByKolles a mes de 12 segons de la pole.

Els Porsche pareixen els més forts de cara a demà ja que van amb menys càrrega aerodinàmica i això en el sector 1 i 3 els beneficia. D’altra banda està Audi que sacrifica un poc de velocitat punta a canvi d’un sector 2 més ràpid. Toyota per la seua banda està prou lluny dels cotxes Alemanys però així i tot poden ser perillosos demà.

En la categoria de LMP2 els més ràpids han esta els pilots del Ligier JS-P2 de G-Drive seguit per l’Oreca 05 de KCMG i el Morgan del Team Sard Morand.

En la categoria de GTE Pro, els més ràpids van ser Rees, Stanaway i Macdowall amb l’Aston Martin #99, aquest trio ja acostuma a classificar molt bé encara que desprès en carrera l’any passat van tindre prou problemes. Després d’ells el Ferrari #51 d’AF Corse pilotat per Gianmaria Bruni que va aconseguir la millor volta de la sessió i Toni Vilander. Són una parella a tindre molt en compte de cara a la cursa. La tercera posició ha esta per a Turner/Mucke/Bell amb l’Aston Martin #97. Els Porsche per la seua banda han acabat sisè i sèptim, a més d’un segon de la pole.

En GTE Am els més ràpids han esta els pilots de l’Aston Martin #98, Lamy, Lauda i Dalla Lana seguits per Roda, Ruberti i Poulsen en el Corvette #50.

Demà la cursa serà a partir de les 14:30 hora local.