Blomqvist (BMW) ha guanyat una cursa amb un final inesperat en la que el podi ha estat format per dos pilots més de la mateixa marca: el poleman d’avui, Farfus, ha quedat segon i l’actual campió, Marco Wittmann, tercer.

 

La cursa ha començat amb una molt bona arrencada Tom Blomqvist i un Safety Car que ha durat 5 minuts en pista a causa de les virolles i els posteriors abandonaments de Miquel Molina i Nico Müller a la primera volta.

Als 20 minuts de cursa aproximadament, s’ha obert la finestra dels Pit Stops, i el primer en entrar ha sigut Bruno Spengler. Martin Tomczyk ha sigut sancionat amb un Drive Through per una sortida insegura després de fer la seva aturada. Degut a això, cau fins a l’última posició. Mentrestant, Blomqvist seguia encapçalant la cursa i anava fent voltes ràpides.

Passats ja els primers 30 minuts de cursa, Mortara ha fet unes maniobres inusuals i ha sortit dues vegades seguides de pista. Aleshores, Juncadella feia la seva aturada i era l’últim en fer-ho.

I ja no ha passat res destcable fins als últims minuts de cursa, quan Direcció de Cursa comunicava que Pascal Wehrlein, l’actual líder del mundial, era investigat per infringir un article del reglament. Encara no s’ha confirmat res, però des del circuit d’Oschersleben s’ha enviat un comunicat dient que tot apunta a que ha sigut per no encendre una llum que estan obligats a encendre durant el canvi de gomes.

La cursa ha acabat just quan el cronòmetre arribava a zero, ja que en aquell instant Lucas Auer ha patit un fort accident contra els pneumàtics de protecció i ha causat una bandera vermella. Quan es dóna aquesta situació, s’aplica la classifiacicó de la volta anterior.
Per tant, merescuda victòria per Tom Blomqvist, qui ha estat al capdavant durant tota la cursa i aconsegueix la seva primera victòria al DTM. Al podi l’han acompanyat 2 pilots més de BMW: Farfus i Wittmann. Per darrere d’ells han acabat Da Costa, Wehrlein, DiResta, Glock, Green, Martin i Spengler.