Toyota Gazoo Racing comença una nova era després de donar a conèixer el seu nou prototip híbrid Toyota TS050 al circuit de Paul Ricard.


El disseny del nou cotxe semblava espectacular sota el sol de la primavera mentre era observat pels mitjans i la gent del paddock, fent el primer cop d’ull sobre la nova màquina.

El nou model de Toyota és una revolució en quant el concepte de disseny general, amb molts components modificats des de l’TS040 anterior.

Pasal Vasselon donava detalls sobre el nou desafiament, en el qual es presenta un important canvi en el disseny del sistema de propulsió del TS050, que compta amb un motor V6 Turbo i una transmissió actualitzada per fer front a l’augment del par generat per aquesta nova unitat de potència.

“Hi ha alguns principis del cotxe que han estat retinguts per treure profit del desenvolupament dels anys anteriors”, va dir Vasselon. “En moltes àrees, com el tren de potència i l’aerodinàmica han canviat. El concepte aerodinàmic ha canviat, així com la part davantera del cotxe, que ha canviat dràsticament. Hem passat milers d’hores per refinar aquest nou concepte i hem fet canvis incrementals com canviar els dispositius davanters per generar més càrrega aerodinàmica. Hi ha hagut un progrés significatiu recentment al WEC, pel que no podem permetre’ns tenir una àrea sense optimitzar. El TS050 s’ha desenvolupat sobre aquesta base. Volem ser competitius. Aquest és l’objectiu mínim que ens fixem, estar de tornada en el joc i ser competitius ”

Toshio Sato, president de l’equip Toyota Gazoo Racing, també va estar present en la inauguració i va dir: “Aquesta és una temporada molt emocionant per TOYOTA Gazoo Racing, sobretot perque tenim un cotxe completament nou amb un nou concepte del sistema de propulsió. Això reflecteix la tendència actual en els cotxes de carretera, és a dir, ens dóna més oportunitats per transferir la tecnologia en l’evolució dels cotxes de carretera. Les nostres activitats al WEC estan motivades pel desenvolupament de la tecnologia i les persones; ja estem veient els resultats de les nostres activitats en els cotxes de carretera actuals”

Toyota també va confirmar que han canviat el super condensador d’emmagatzematge de la bateria per permetre que el TS050 HYBRID pugi a la més poderosa classe-8MJ híbrid.

Els dos cotxes de Toyota TS050 seran pilotats per Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima i Anthony Davidson (número 5), i Mike Conway, Stéphane Sarrazin i Kamui Kobayashi (número 6).

També va haver-hi bones notícies per als fans japonesos de la WEC, ja que van fitxar al jove Ryo Hirakawa com a pilot de proves i reserva.