La pilot de desenvolupament de Sauber, Tatiana Calderón, va realitzar amb èxit el seu primer test complet de F1 durant els últims dos dies a Fiorano amb el cotxe C32.

Després de la seva primera cursa de F1 a Mèxic després del gran premi on va manejar el monoplaça C37 de 2018 com a part del dia de rodatge, Calderón va tenir l’oportunitat de pilotar un F1 durant dos dies complets a la pista de proves de Ferrari, Fiorano, aquest cap de setmana.

La colombiana va conduir el Sauber C32 amb motor V8 Ferrari (que es va utilitzar durant la temporada 2012 de F1) i va completar un total de 202 voltes (594.89 km), 90 el primer dia i 112 el segon.

El primer dia es va centrar en conèixer la pista, així com el cotxe en què va registrar el millor temps de 59.913 segons amb els pneumàtics promocionals de Pirelli, mentre que el segon dia es va compondre de carreres llargues, i va millorar el seu millor registre: 58.802 segons de temps en una volta.

“Va ser una gran primera experiència conduint a Fiorano“, va dir després de la cursa de dissabte. “La pista és interessant i l’ambient és especial. Les temperatures de l’aire i de la pista eren força baixes avui, però consistents.”

“El nostre objectiu era que jo conegués la pista i trobés un bon equilibri per al cotxe, la qual cosa vam aconseguir. Conduir el Sauber C32-Ferrari és increïble, i el so i la potència del motor V8 són espectaculars”.

Després de la seva carrera de diumenge, va afegir: “Va ser un altre dia interessant de proves. Ens enfoquem en les simulacions de qualificació al matí i en les carreres llargues a la tarda. En general, els últims dos dies han estat molt beneficiosos per al meu desenvolupament “.

“He guanyat experiència valuosa. L’equip va fer un gran treball tant en la preparació com en la implementació del meu programa i em vaig sentir còmoda tant al cotxe com a la pista. Espero posar en pràctica el que he après”.

Calderón es va trobar amb un clima sec que la va ajudar a completar un programa complet sense cap problema. L’equip va qualificar el seu treball com a “excel·lent”, satisfets pel progrés realitzat i també pel seu nivell de resistència en les carreres llargues.

https://twitter.com/escuderiatelmex/status/1063827535434211329

La colombiana, recolzada per l’Escuderia Telmex, actualment està competint en la GP3 Series, però es parla d’un possible canvi al Campionat de Fórmula 2 FIA el 2019, especialment ara que Sauber s’ha associat amb Charouz Racing System per formar un “Equip Junior Sauber“.