Dani Sordo ha vist com perdia el podi aconseguit en el Ral·li de Mèxic a causa d’una penalització de dos minuts per utilitzar un pneumàtic més del permès. D’aquesta manera, Mads Ostberg suma el seu segon podi consecutiu.


Aquesta penalització ha relegat a l’espanyol del al tercer al quart lloc i ha permès al pilot de M-Sport, Mads Ostberg, escalar fins al tercer lloc. Només 1.5 segons han decidit aquest canvi en la classificació.

Els comissaris de ral·li van rebre un informe del Delegat Tècnic de la FIA en el qual s’indicava que Sordo va utilitzar 29 pneumàtics, un més dels autoritzats.

El director de l’equip, Michel Nandan i el director tècnic, Alain Penasse, van dir als comissaris, que es va deure a un error de comunicació, a l’usar tres pneumàtics nous i dos d’usats dels que van ser assignats al i20 de Sordo en una zona de muntatge de pneumàtics, en lloc d’usats i dues noves unitats.

Dani Sordo, per la seva part, per les xarxes socials ha comentat el següent referent a aquesta decisió:

“Desafortunadament causa d’un malentès entre els enginyers i el responsable dels pneumàtics hem utilitzat un pneumatic més del permès (29 en comptes de 28) això ha fet que la FIA ens penalitzi amb 2 minuts i baixem a la quarta posició. La veritat és una pena però… són coses que passen, tots som humans i cometem errors, estic segur que això servirà per millorar”.