La FIA ha publicat la llista d’equips registrats al Mundial de Ral·lis de 2016, en la qual cada marca oficial havia de nomenar el seu primer pilot, el qual disputarà mínim deu de les 14 proves del calendari. En aquesta llista destaca la presència de Dani Sordo, que reemplaça en aquest paper al seu company Thierry Neuville.


Thierry Neuville sembla que travessa una crisi esportiva en la seva trajectòria. Els resultats obtinguts en les últimes actuacions són molt discrets i lluny d’un primer pilot com ha estat el 2014 i 2015, i després de caure del seu seient oficial en l’últim Ral·li de Gal·les, el qual va tenir un fort accident, ha acabat caient d’aquest rol de primer pilot a Hyundai.

La FIA ha publicat la llista d’equips registrats per al 2016, en la qual cada equip oficial a de nomenar el seu pilot principal. En primer lloc, es troba a Sébastien Ogier com a cap de files de Volkswagen, cosa lògica després dels seus tres campionats del món. També està Mads Ostberg inscrit com a primer pilot de M-Sport, operació òbvia per a la marca oficial de Ford després de renovar la seva alineació, apostant per l’experiència de Mads en comptes de la joventut d’Eric Camilli.

Així doncs, en el tercer equip i últim oficial d’aquest any -a l’espera de l’arribada de Toyota i Citroën el 2017-, està Dani Sordo com a cap de files de Hyundai. Aquest fet li dóna al de Cantàbria la possibilitat de córrer en l’equip almenys en deu proves, el que és molt important després de la decisió de Hyundai de posar en cada prova a l’equip principal els dos pilots que millor se’ls doni aquesta superfície o que en millor forma estigui. D’aquesta manera, Neuville té totes les de perdre si Hayden Paddon torna a tenir un gran rendiment com el 2015.

Cal destacar també la presència de l’equip Drive Dmack amb Ott Tänak al front, a més dels equips ‘B’ de Volkswagen i Hyundai amb Andreas Mikkelsen i Hayden Paddon com a representants. L’últim inscrit ha estat l’equip Yazid Racing, representat per Yazeed Al Rajhi, que donarà el salt a la categoria reina després de córrer aquesta passada temporada al WRC2.

En aquesta llista es troben absents l’equip Abu Dhabi Total World Rally Team, en el qual correran els pilots de l’òrbita de Citroën amb un DS3 WRC, a l’espera de tornar l’equip oficial el 2017. Malgrat no estar registrat, s’espera que corrin la major part de l’any. Mateix cas per a Lorenzo Bertelli i Robert Kubica, ja que l’italià està previst que corri 13 proves amb l’equip FWRT. El cas del pilot polonès és diferent, ja que seguim desconeixent els seus plans per a aquesta temporada, en la qual només sabem que correrà el proper Ral·li de Montecarlo.