Xavier Simeon ha aconseguit de forma sensacional la seva primera victòria al Mundial de Motociclisme. El belga ha passat a Johann Zarco a falta de quatre voltes del final i ha pogut mantenir l’avantatge fins al final. Alex Rins ha completat el podi després d’un accident a l’última volta entre Tito Rabat i Franco Morbidelli.


La cursa del GP d’Alemanya començava amb una sortida neta al Sachsenring. Johann Zarco (Ajo Motorsport) perdia la posició preferent en benefici de Franco Morbidelli (Italtrans Racing Team) i Xavier Simeon (Federal Oil Gresini Moto2), que es col·locaven al capdavant. Per darrere, Tito Rabat (EG 0,0 Marc VDS) perdia diverses posicions i queia fins a la novena posició.

Després d’una volta disputada, Simone Corsi (Athina Forward Racing) superava a Zarco per enviar al quart lloc, però al final de recta, al primer revolt, els tres primers es colaven una mica i el francès, molt astut, els passava per agafar el control de la cursa i no deixar la primera posició fins a les últimes voltes. Darrere es configuraven les posicions amb Morbidelli i Simeon darrere, amb Corsi més despenjat. Així, una bona estona sense moviment, van estar rodant a un ritme semblant.

Mentrestant, per darrere destacava la remuntada de Rabat i Rins. Van ser avançant els dos alhora fins a arribar a la cinquena i la sisena posició respectivament, on van buscar el ritme per arribar primer a Corsi i després als tres de cap.

La cursa, bastant tranquil·la, patia un sol accident forta entre Azlan Shah (Idemitsu Honda Team Àsia) i l’alemany Marcel Schrotter (Tech 3), a més de l’abandó de Louis Rossi.

Finalment, a poques voltes del final Simeon es desfeia de Morbidelli, i deixant una mica enrere a l’italià el pilot belga superava a falta de quatre voltes del final al líder del Mundial, Johann Zarco, que perdia la primera posició. A partir d’aquí, Simeon aguantava el tipus davant Zarco, i podia mantenir-darrera seu fins a la línia de meta.

Per darrere, Rabat i Rins es tiraven a sobre de Morbidelli en la lluita pel podi, i en l’última volta el vigent campió de Moto2 el superava. Però a la famosa baixada del tobogan, en la penúltima corba, Morbidelli perdia el control i queia, portant-se amb ell a Rabat, que es feia mal a la clavícula acabada d’operar. Aquesta acció beneficiava Rins, que tenia pista lliure per acabar tercer.

Així doncs, primera victòria de Xavier Simeon al Mundial, sent la primera d’un belga des de 1983. Zarco amplia el seu avantatge al Mundial gràcies al zero de Rabat, mentre que Rins torna al podi gràcies a l’accident entre Morbidelli i Tito, que queden a la grava sense cap punt. La zona de punts la van acabar de completar Corsi, Lowes, Luthi, Nakagami, Baldassarri, Simon, Aegerter, Cortese, Kallio, Krummenacher, Folguer i Axel Pons. Fora han acabat els discrets Luis Salom i Alex Márquez.

La propera cita serà d’aquí a quatre setmanes al circuit d’Indianapolis.