Els equips Alfa Romeo Sauber F1 Team i Sahara Force India F1 Team han retirat la queixa que van presentar a la Unió Europea sobre pràctiques injustes i antiesportives a la Formula 1. Tots dos equips han decidit no seguir endavant amb la seva queixa gràcies a les actuacions dels nous propietaris de la categoria.

Al setembre de 2015, Sauber i Force India van presentar una queixa davant la UE sobre pràctiques antiesportives a la F1. Segons Force India, la queixa es devia a l'”injust i il·legal” que era sistema de repartiment d’ingressos entre els equips. Pel que fa a Sauber, l’equip suís va justificar la queixa al·legant una “violació de la Llei Europea de Competició, una regla que s’estava infringint amb la creació de privilegis i poders que danyaven l’esport.”

Més de dos anys després, les dues escuderies han decidit i anunciat que retiren aquesta queixa amb efecte immediat. El canvi en la propietat de l’esport que es va produir l’any passat i les seves accions sobre el mateix han estat citats com les principals raons per no seguir endavant amb aquesta queixa.

Force India i Sauber han llançat un comunicat conjunt sobre la decisió i els motius de la retirada d’aquesta queixa: “Hem estat animats en gran mesura pel diàleg ofert pel nou director executiu dels drets comercials de la Fórmula 1, Chase Carey, i el seu equip de direcció. ”

“La seva visió ha portat una nova cultura de transparència a l’esport i il·lustra la voluntat de debatre assumptes fonamentals com la distribució de fons, el control de costos i el reglament dels motors.”

“Estem animats i tranquils per l’enfocament negociador i imparcial pres per la nova direcció de la F1 cap a tots els equips i els seus assumptes.”

“Malgrat que les preocupacions que ens van portar a posar aquesta queixa estaven completament justificades, creiem que aquest nou enfocament ens aporta el grau de seguretat necessari que les nostres preocupacions seran ateses objectivament, i preferim resoldre aquests assumptes mitjançant el diàleg amb l’esport, en vegada d’una disputa legal. ”

“Amb vista a donar suport a aquest procés transformacional, Force India i Sauber hem decidit retirar la nostra queixa a la UE amb efecte immediat.”