El Gran Premi de Bahrain va deixar la retirada de Carlos Sainz i Lance Stroll després de l’incident entre els dos pilots quan el de Toro Rosso sortia de boxes. La FIA ha dictaminat la sanció per l’espanyol al concloure que va envestir al canadenc.

Tot just començava la volta 12 de la cursa del dia d’ahir i Carlos Sainz (Scuderia Toro Rosso) sortia del box per darrere de Lance Stroll (Williams Martini Racing). El canadenc va arribar abans a la primera corva protegint la seva posició, però Sainz es va precipitar allargant la frenada i es va endur per davant al de Williams, que va abandonar a l’acte. Ell mateix va haver-se de retirar pocs metres després. El comunicat de la FIA deia el següent:

“Les proves de vídeo mostren com el cotxe 18 (Stroll) feia una traçada normal. El cotxe 55 (Sainz) va sortir del pit lane i va fer un intent molt optimista de passar al cotxe 18. Els stewards han decidit que el pilot del cotxe 55 va ser el principal culpable de causar la col·lisió”.

Lance Stroll va descriure la maniobra de Sainz com a “ridícula”, argumentant:

“Vaig veure a Sainz sortint del pit lane, jo estava 50 o 60 metres per davant seu a la zona de frenada i estava girant i ell va conduir cap al meu costat. No hi ha gaire més a dir, just acabava de veure el vídeo i era ridícul. Crec que la cursa no anava malament. He tingut una mala sortida i he perdut un parell de posicions, però m’he aturat d’hora i he tingut un bon començament amb els pneumàtics tous. Només estic decepcionat i espero que la meva sort canviï d’aquí poc. Puc estar frustat, però això no em dura enlloc. Encara queden moltes curses”.

La sanció per a Sainz ha estat de tres llocs en la graella de sortida del proper Gran Premi de Rússia a l’autòdrom urbà de Sotxi. A més, se li han retirat tres punts de la seva llicència per a aquest any, de tal manera que ara només en té set. En cas de quedar-se sense seria sancionat sense poder còrrer una cursa.