Nico Rosberg ha aconseguit avui la setena victòria de la temporada i la primera que aconsegueix a Monza. Gràcies a això, retalla punts al mundial a Hamilton, que ha acabat segon després d’una sortida dolenta. Vettel i el seu Ferrari han aconseguit la tercera posició.

Semàfor en verd, Rosberg va sortir ràpid i es va posar al capdavant, seguit de Vettel i Räikkönen. Hamilton no va sortir bé i va caure fins a la sisena posició. A la volta següent, Nasr es va tocar amb Palmer, i tots dos van abandonar. Hamilton es va posar cinquè de seguida, però no va ser capaç de superar a Bottas fins la volta 11.

A partir de la volta 15 aproximadament, els pilots que anaven a fer dues parades, ja feien la primera. McLaren no va fer bons pitstops amb cap dels dos pilots. D’altra banda, Wehrlein patia problemes amb el motor i des de la ràdio li van dir que havia d’abandonar.

L’estratègia que va fer servir Mercedes va sortir millor que la de Ferrari. Els de Brackley van plantejar la cursa a una parada. Tots dos pilots van sortir amb els pneumàtics tous i al voltant de la volta 20, van posar el compost mitjà.

Passat l’equador de la carrera, Kvyat es retirava. En la volta 47, Ricciardo es llançava a per Bottas per aconseguir la cinquena posició i se la guanyava al primer revolt.

Rosberg seguia liderant la cursa còmodament, ja que Hamilton estava a 13 segons.

A 2 voltes del final, Alonso parava per tercera vegada al box i col·locava els súpers tous per emportar-se la volta ràpida de carrera. Els dos Ferrari seguien ocupant la tercera i la quarta posició, amb Vettel a 8 segons de Hamilton.

Finalment, Rosberg es feia amb la victòria i ajustava el mundial. Hamilton seguia conservant la primera posició del campionat, però només per 2 punts. Vettel arribava a meta com el tercer classificat, cosa que va causar l’aplaudiment de tot el públic italià. Els pilots que completaven el Top10 eren Räikkönen, Ricciardo, Bottas, Verstappen, Pérez, Massa i Hülkenberg.