La setena edició de la WSK Open Series va començar  amb una excel·lent participació de fabricants, equips i pilots de 42 nacionalitats a Franciacorta. Va ser un esdeveniment  internacional marcat per una intensa competició amb gran interès esportiu.

Van competir més de 250 pilots  en diverses categories, que no només va comptar amb MINI i KZ2, sinó que també va presentar el KZ2 Masters per a conductors de més de 35 anys. A més, hi va haver una forta participació per a les dues noves categories federatives, OK-N Junior i OK-N, que van debutar la temporada al calendari WSK Promotion.

Es van disputar 39 eliminatòries entre divendres i dissabte per determinar els finalistes d’aquesta prova inaugural, mentre que el diumenge 7 d’abril va començar la fase final amb les Prefinals i les Finals en totes les categories.

Les Prefinals

Els guanyadors de les Prefinals del WSK Open Series a Franciacorta van ser els següents:

MINI Gr.3 U10 – La Prefinal A la va guanyar Niccolò Perico (ITA) (#501 Energy Corse/Energy-TM Kart-Vega) i la Prefinal B Jean Poujol (FRA) (#510 BabyRace/Parolin-Iame-Vega).

MINI Gr.3 – Prefinal A: Alessandro Truchot (USA) (#512 BabyRace/Parolin-Iame-Vega) i la Prefinal B: Henri Kumpen (BEL) (#522 Tony Kart Racing Team/Tony Kart-Vortex-Vega).

OKNJ . la Prefinal la va guanayr Andrea Manni (MCO) (#306 Forza Racing/Exprit-TM Kart-Vega).

OKN – la Prefinal A la va guanyar Nicolas Marchesi (ITA) (#204 Team Driver/KR-Iame-Vega) i la Prefinal B: Lamberto Ferrari (ITA) (FK Motorsport/IPK-Modena Engines-Vega).

KZ2 MastersDavide Forè (ITA) (#102 GSR Team/BirelART-TM Kart-LeCont) es va endur la Prefinal.

KZ2 – Prefinal A: Senna Van Walstijn (NLD) (#11 Sodikart/Sodi-TM Kart-LeCont) es va emportar la Prefinal A i Viktor Gustavsson (SWE) (#25 CRG Racing Team/CRG-TM Kart-LeCont) la Prefinal B.

La final

Niccolò Perico va ser el vencedor de la cursa MINI Gr.3 U10 a Franciacorta després d’una sèrie de canvis de posició en una fase agitada de la cursa amb l’escocès Mason Robertson. Perico també va sortir victoriós a la Prefinal-A, mentre que Robertson es va conformar per poc amb el segon. El tercer esglaó del podi l’ha reclamat un altre pilot de BabyRace, l’italià Lorenzo Di Pietrantonio. Per un problema tècnic, el guanyador de la Prefinal-B, el francès Jean Poujol (#510 BabyRace/Parolin-Iame), no va començar la cursa.

El nord-americà Alessandro Truchot (#512 BabyRace/Parolin-Iame-Vega), guanyador de la Prefinal-A, va prendre el lideratge i va assegurar la primera posició del MINI Gr.3 després d’una bandera vermella a la quarta volta de la final. En segona posició va quedar Oliveri Sini (IDN) i en tercera Mark Pilipenko.

Ilia Berezkin (núm. 322 Monster K/CRG-TM Kart-Vega) va aconseguir la victòria a la final d’OKNJ després d’assegurar-se el lideratge a la tercera volta, avançant a la monegasca Andrea Manni (n.º 306 Forza Racing/Exprit-TM Kart) que s’havia imposat a les eliminatòries i havia guanyat la Prefinal. En tercera posició va quedar el brasiler Antonio Pizzonia.

Nicolas Marchesi (Pilot d’equip #204/KR-Iame) va completar la seva ratxa de victòries a la categoria OK-N. El pilot italià va dominar la final amb un gran marge sobre el suís Christian Canonica (#234 KGT Motorsport/Tony Kart-Vortex), que va assolir el segon lloc a les darreres voltes. El tercer esglaó del podi va ser per al pilot grec Vasileios Apostolidis (#206 AKM Motorsport/KR-Iame).

Dins de la categoria KZ2 Masters, per a pilots a partir de 35 anys, va guanyar el múltiple campió Davide Forè (#102 GSR Team/BirelART-TM Kart-LeCont). En segona posició va quedar el pilot italià Manuel Cozzaglio i en tercera el croat Kristijan Habulin.

Copyright: WSK Open Series
podi KZ2 Masters WSK Open Series Copyright: WSK Open Series

En últim lloc, a la categoria KZ2 del WSK Open Series a Franciacorta va guanyar l’imparable Van Walstijn (#11 Sodikart/Sodi-TM Kart-LeCont) que va sortir victoriós al final, quan va avançar a l’italià Cristian Bertuca (#1 BirelART Racing/BirelART-TM Kart) després d’una gran sortida del pilot italià que havia liderat durant la primera meitat de la cursa. La tercera posició la va aconseguir també l’italià Giuseppe Palomba.

La següent cursa del WSK Open Series es realitzarà el pròpxim 11 de maig.