Rene Rast ha guanyat la segona cursa del cap de setmana a Hockenheim després de fer una gran cursa des de la 16ª posició de sortida. L’alemany es va arriscar amb una estratègia a dues aturades i va evitar alguns dels incidents que es van donar per endur-se seus primers 25 punts. Segon ha estat Nico Müller amb Robin Frijns, tercer, repetint al podi. El guanyador d’ahir, Marco Wittmann, acaba la ronda com a líder del campionat.

Aquest cop, la cursa va poder disputar íntegrament en condicions de sec. A la sortida, Philipp Eng va conservar la primera plaça, però diversos pilots van sortir malament i les següents posicions van canviar. Nico Müller era segon amb Timo Glock tercer. Dani Juncadella va tenir una mala sortida i va caure fins a l’últim lloc.

La situació es va mantenir estable durant les primeres voltes, fins a la 6, en la qual l’Audi de Mike Rockenfeller es va quedar aturat uns segons a pista. El pilot, òbviament, havia caigut fins a l’última posició i acabaria entrant per retirar-se. En la mateixa volta, Loïc Duval es va sortir de pista, fet que va forçar la sortida del Safety Car. Paul Di Resta va ser el primer pilot a parar a boxes.

Durant la interrupció, Rene Rast, que marxava 12è després d’haver sortit 16è, va aprofitar per aturar sabent que hauria de fer-ho de nou. En rellançar-se la prova, tots van tractar de guanyar places i hi va haver diversos tocs. Jamie Green va fer trompear a Sheldon Van Der Linde. Al capdavant, Eng seguia al capdavant amb Müller segon, però Bruno Spengler s’havia posat tercer. Green va ser sancionat amb un drive-through.

Una volta més tard, Pietro Fittipaldi li va fer a Marco Wittmann, el guanyador d’ahir; el mateix que Green a Van Der Linde i va rebre la mateixa penalització. Després d’haver parat, Rast estava increïblement fort i va pujar fins a la tercera plaça. El campió de 2017 acabaria arribant a liderar la cursa abans que Eng i Müller paressin. Quan ho van fer, Müller va superar a Eng. Per davant d’ells es trobava també Di Resta, que havia estat dels primers a aturar-se.

En la volta 22, Rast va parar per segona vegada i va tornar a pista tercer, per davant de Müller i per darrere de Di Resta i de Robin Frijns, que pararia en la següent volta. L’ordre de carrera, per tant, era Di Resta, Rast, Müller, Eng. Entre el líder i el segon hi havia 11 segons.

No obstant això, els pneumàtics de l’escocès estaven molt desgastats i va haver de aturar-se de nou, tornant a pista 12è. Rast era el nou líder. Amb les posicions estabilitzades al capdavant, l’home a tenir en compte era Frijns, que rodava cinquè amb pneumàtics en millors condicions que els dels pilots de davant. L’holandès va superar a Spengler en la volta 29 i va fer el mateix amb Eng a la 34 per posar-se tercer. Juncadella es va retirar a 2 voltes del final.

Finalment, Rast es va emportar una magnífica victòria. L’estratègia a 2 parades ha servit perquè l’alemany, que sortia 16è, s’hagi pogut dur la seva primera victòria de l’any. Segon ha estat Müller, que ha pogut batre Eng. Frijns acaba tercer malgrat que va estar a punt d’arribar a la segona plaça i completa un podi monopolitzat per Audi. Completen el Top 10 Eng, Spengler, Glock, Di Resta, Wittmann, Green i Joel Eriksson.

A la general, Wittmann aconsegueix sortir de la primera ronda al capdavant amb 34 punts. El segueix un constant Frijns que ha sumat 31 en aquesta primera ronda mentre que a Rast li han valgut els 25 de la victòria d’avui per posar-se tercer del campionat.