Reinis Nitiss ha anunciat que abandonarà l’estructura d’EKS al FIA World Rallycross Championship i no correrà amb ells aquesta temporada. Així doncs, el pilot de Letònia s’avança a l’anunci oficial de Mattias Ekström, que revelarà els seus plans de futur per al 2018.


Reinis Nitiss no ha volgut esperar més. El pilot de Letònia ha anunciat la seva separació de l’equip suec EKS RX, que aquest dilluns anunciarà els seus plans de futur de la mà de Mattias Ekström. L’anunci oficial es durà a terme en una conferència a Salzburg, on el pilot suec revelarà quins plans té en ment per a aquesta campanya de 2018.

No obstant això, el guanyador del RX de Noruega el 2014, va anunciar per les seves xarxes socials el seu adéu a l’equip EKS i abandonarà la formació per a aquest 2018. A més, segons ha declarat al portal Motorsport.com, per ara segueix sense tenir un acord per continuar a el Mundial de Rallycross. “Per descomptat, m’agradaria quedar-me [al World RX], però per estar en un seient competitiu, també és una qüestió de pressupost i aquesta no és una pregunta fàcil per a cap dels pilots. Tenim algunes opcions per a considerar, però encara no s’ha resolt res”, va afirmar Nitiss.

Recordar que Nitiss va fitxar per EKS la passada temporada de 2017 per pilotar el tercer Audi S1. Els resultats van ser molt discrets més enllà d’un podi en la segona ronda a Portugal, quedant a la 14a posició final. A més, el de Letònia va completar recentment les 24h de Dubai amb un AC Motorsport Audi RS3 LMS i algunes proves dins el món dels ral·lis.

“Jo i l’equip de EKS anirem en diferents direccions per a la temporada 2018. No hi ha mals sentiments i els desitjo tot el millor per al futur. Òbviament, 2017 no va ser tan bo com esperàvem. Tot semblava brillant després de les primeres dues curses, però a mesura que avançava la temporada, no vaig tenir l’oportunitat d’igualar els temps dels dos principals pilots. A partir d’aquí, va ser difícil en tots els aspectes”, va prosseguir Nitiss en les seves paraules després d’anunciar que abandona la formació sueca.

Després dels abandonaments de Reinis Nitiss i Toomas Heikkinen, la formació de l’EKS RX es queda buida per a aquesta temporada 2018 a falta de saber els plans del líder de l’equip, Mattias Ekström. El suec valora la possibilitat del DTM i el Rallycross, però sobretot està a l’espera de saber si Audi continuarà la col·laboració amb l’equip per a aquest 2018, ja que sense aquesta ajuda l’equip és possible que hagi d’abandonar la categoria.