L’equip austríac ja està contemplant alternatives per al seu director tècnic, qui fa pocs dies ha complert els 64 anys

Adrian Newey va arribar a la Fórmula 1 l’any 1988, on va començar a treballar a l’equip March. No obstant això, no va estar gaire temps a l’escuderia britànica, ja que va fitxar per l’equip Williams al cap de poc temps.

El britànic va estar a Williams durant set temporades, escuderia amb la qual va començar a tenir èxits. Newey va formar part de 59 victòries, 78 ‘pole positions’ i quatre campionats de pilots.

Aproximadament una dècada més tard, l’enginyer va tornar a canviar d’equip. Aquest cop, va anar a McLaren, una altra escuderia anglesa. Va formar part d’un equip campió, ja que en 1998, Mika Häkkinen va aconseguir el campionat de pilots. A més, els britànics també van obtenir el de constructors. La temporada següent no va ser gaire diferent. Häkkinen va revalidar el títol, ara bé, McLaren va quedar en segon lloc al campionat de constructors.

L’inici del final

Tot i això, Newey buscava un repte més gran, i el va trobar a Red Bull l’any 2006. 17 temporades més tard, podem assegurar que ha estat una peça clau en els èxits de l’equip. L’escuderia austríaca va dominar la Fórmula 1 entre els anys 2010 i 2014, on Sebastian Vettel va aconseguir quatre campionats de pilots, a més d’aconseguir el mundial de constructors tots aquells anys.

Sebastian Vettel no ve a Adrian Newey dejando Red Bull - AS.com
Copyright: Diario As

No obstant això, l’etapa de Red Bull durant l’època híbrida no va començar gaire bé, on Mercedes es va imposar a tothom i Ferrari va estar en certs moments en millor forma que els austríacs. Tot això va canviar l’any 2021, on després d’una temporada d’infart, Max Verstappen va aconseguir el campionat de pilots.

Finalment, aquesta temporada ha servit a Red Bull per convertir-se en l’equip de referència, ja que Verstappen s’ha convertit en bicampió del món. A més, l’equip austríac també ha aconseguit el campionat de constructors.

L’etapa de Newey a la Fórmula 1 ha estat molt llarga, amb molts èxits, però això està arribant al seu fi. Christian Horner ja ha confirmat que l’equip està buscant un substitut per al britànic. Ara mateix, la clau de la qüestió és saber quantes temporades li queden a Newey a la Fórmula 1.