Marco Wittmann ha aconseguit a Hockenheim la victòria en l’última cursa de la temporada davant Rast i Rockenfeller. En una èpica batalla pel títol, ha estat Rast qui s’ha imposat i s’emporta el títol en el seu debut.

La carrera va començar i Tom Blomqvist va conservar el liderat, però darrere d’ell hi va haver més moviment. Marco Wittmann es va posar segon per davant de Lucas Auer i Robert Wickens, mentre que René Rast va caure a la cinquena plaça. Quant a la resta de candidats al títol, Mike Rockenfeller era sisè, Mattias Ekström 15º i Jamie Green, amb algun problema, rodava 18º i últim.

En la cinquena volta, Rast va superar Wickens per la quarta plaça, moviment que el situava com a líder virtual de la general. Al final del setè gir van arribar les primeres parades a boxes, sent Nico Müller i Maro Engel els primers a aturar-se.

Al cap de pocs minuts, Rast va avançar a Auer i ja era tercer. Rockenfeller es va posar cinquè en detriment de Wickens. Per la seva banda, Ekström va superar Bruno Spengler per posar-se desè, malgrat que la seva posició real no era aquesta, ja que alguns pilots per davant d’ell havien parat.

En la volta 12, Wittmann i Auer van parar, de manera que Rast es va posar segon i Rockenfeller tercer. Rast va arribar a Blomqvist i, abans que pogués avançar, el de BMW va fer la seva parada i va tornar a pista darrere de Wittmann, que li va fer el Undercut amb èxit.

Superat l’equador de la prova, els 4 candidats al títol, Edoardo Mortara i Spengler eren els únics que no havien parat. Mortara ho va fer en la 22, de manera que els Audi que lluitaven pel campionat ocupaven temporalment les 4 primeres places.

Rast i Rockenfeller van parar a la 23. Rast va tornar a pista cinquè, darrere de Wittmann i davant de Blomqvist; mentre que Rockenfeller era desè. Blomqvist i Wickens estaven lluitant per la sisena i es van tocar, deixant restes a la pista. L’acció es va saldar amb un drive through per al canadenc, però tots dos acababarien retirant-se.

A la 25 van parar Ekström i Green. Amb Spengler encara sense parar, Rast era tercer, Rockenfeller era cinquè però va superar Maxime Martin per la quarta, Green era dotzè i Ekström catorzè. La situació seguia sent favorable per Rast.

El rookie d’Audi va superar Spengler en pista i amb contacte inclòs a la volta 30. Green va superar Paul Di Resta i Müller i ja era desè, mentre que Ekström va superar Timo Glock i a aquests dos i es va posar onzè. Green i Ekström també van passar Auer i Mortara per la vuitena i novena respectivament.

A la 32 va parar finalment Spengler, que va caure fins a la 16a plaça. Gary Paffett va superar Martin per la quarta. Green va superar Augusto Farfus per la sisena plaça en la penúltima volta i Martin per la cinquena en l’última volta.

La cursa va concloure i Wittmann es va portar la seva única victòria en una temporada de defensa del títol decebedora. Rast ha estat segon en el que és el seu cinquè podi de la temporada i Rockenfeller ha estat tercer. Completen la zona de punts Paffett, Green, Martin, Farfus, Ekström, Mortara i Auer.

Aquests resultats deixen el campionat en mans de René Rast, que ha competit gairebé sense errors i ha aprofitat les males qualificacions dels seus rivals per emportar-se el títol de campió del DTM en la seva primera temporada completa, amb tres victòries i cinc podis. Subcampió a 3 punts ha quedat un Ekström que ha liderat la majoria de la temporada gràcies a la regularitat però no ha pogut dur-se la seva tercera corona. Green s’ha quedat tercer a 6 punts amb Rockenfeller quart a 12.

I així acaba una gran temporada del DTM, amb 12 guanyadors diferents i una lluita pel campionat fins l’últim revolt. La temporada que ve, l’última de Mercedes, arrencarà al maig de l’any que ve.