Stoffel Vandoorne és un pilot belga que actualment forma part l’equip Aston Martin de Fórmula 1 com a pilot reserva

Stoffel Vandoorne s’ha unit a Aston Martin de cara a la temporada 2023 de Fórmula 1. El pilot belga, qui ja va coincidir amb Fernando Alonso a McLaren, ho tornarà a fer aquest any en un altre equip britànic.

Alonso ha començat un projecte il·lusionant amb l’equip de Silverstone. A més de tenir a Lance Stroll com a company d’equip, també treballarà amb Vandoorne, que serà pilot reserva. I tampoc ens podem oblidar de Felipe Drugovich, actual pilot de proves de l’escuderia.

El nou inici de Vandoorne

L’actual pilot reserva d’Aston Martin va formar part de la Fórmula 1 en un passat. El pilot belga va començar com a pilot de proves de l’equip McLaren, i l’any 2016 va poder participar en una cursa de la màxima categoria de l’automobilisme.

La següent temporada es va convertir en pilot oficial de l’equip de Woking, sent també el company d’Alonso. La seva estada a la Fórmula 1 va durar fins a la temporada 2018, on no va acabar de convèncer a l’equip britànic.

Després d’aquesta decepció, li va donar una oportunitat a la Fórmula E. Unes quantes edicions més tard, concretament a la de 2022, es va proclamar campió de la competició amb Mercedes, donant un cop sobre la taula.

Imagen
Copyright: Mercedes-EQ Formula E Team

En aquests moments, a part de competir amb l’equip DS Penske a la Fórmula E, el pilot belga ha pogut tornar a la Fórmula 1 de la mà d’Aston Martin.

Tot i que el seu rol a l’equip britànic és una mica limitat, està llest per a competir si Alonso o Stroll no ho poden fer degut a una lesió o a qualsevol altre causa. No obstant això, sembla que l’equip de Silverstone aposta més per Drugovich.