Site icon FormulaRapida.net

Prèvia Ral·li Dakar 2024: dates, etapes i pilots destacats

El Ral·li Dakar es prepara per afrontar la seva quaranta-sisena edició, amb un total de 12 etapes i tenint lloc del 5 al 19 de gener

En pocs dies començarà una nova edició del Ral·li Dakar. La quaranta-sisena edició tindrà 4.727 quilòmetres cronometrats, dividits en 12 etapes. Aquesta nova edició s’iniciarà el 5 de gener a l’Arabia Saudita, amb un pròleg que determinarà l’ordre de sortida de la primera etapa.

L’anterior edició va estar plena d’emocions, sense deixar indiferent a ningú. A la categoria de cotxes, Nasser Al-Attiyah es va imposar de manera clara a Sébastien Loeb, que va finalitzar a una hora i 20 minuts de distància respecte al pilot qatarià.

Seguidament, a la categoria de motos, Kevin Benavides va realitzar una brillant última etapa i va retallar els 12 segons de desavantatge que tenia sobre Toby Price, aconseguint la primera posició.

A la categoria SidebySide, el polonès Eryk Goczal, tenint de copilot a Oriol Mena, es va emportar la victòria remontant al lituà Rokas Baciuska. A T3, Austin Jones va ser el més ràpid. A quads, el guanyador va ser Alexandre Giroud, i a la categoria de camions, es van proclamar campions Janus van Kasteren, Marcel Snijders i Darek Rodewald.

Copyright: Dakar Rally
Etapes 2024
Pilots amb més victòries al Ral·li Dakar
Copyright: Dakar Rally
Espanyols que han guanyat el Ral·li Dakar
PILOT TÍTOLS ANY I CATEGORIA
Marc Coma 5 2006, 2009, 2011, 2014 i 2015 (motos)
Carlos Sainz 3 2010, 2018 i 2020 (cotxes)
Nani Roma 2 2004 (motos)

2014 (cotxes)

Juan Morera 1 2023 (clàssics)

 

Pilots a tenir en compte de cara a la pròxima edició

Nasser Al Attiyah és un dels noms més destacats d’aquesta edició. El pilot qatarià farà la seva participació número 20 a la competició. Al Attiyah porta dues edicions consecutives guanyant a la categoria de cotxes, amb un total de cinc.

No obstant això, hi ha altres pilots molt complets a la competició, com per exemple Sébastien Loeb, que va acabar segon l’any passat, Carlos SainzMattias Ekström i Lucas Morales.

La dupla formada per Seth Quintero i Dennis Zenz, aconseguint la segona posició a la categoria T3 l’any 2023, també tindran una gran oportunitat de demostrar del que són capaços en aquesta nova edició.

Aquest any, la categoria de motos tornarà a ser molt emocionant. Noms com Sam Sunderland, Skyler Howes, Toby PriceKevin Benavides tornaràn a pujar a la moto per seguir donant espectacle.

Si parlem dels pilots espanyols que hi participen, a més de Carlos Sainz, hi ha molts a destacar. Un d’ells és Nani Roma, que torna al Dakar participant en la categoria de cotxes amb Ford, en la que serà la seva edició número 27.

Copyright: Audi Sport

Lorenzo Santolino, a motos, té opcions per a ser un dels millors de la categoria. L’any passat, tot i rebre sancions, va aconseguir quedar entre els deu millors, així que aquest cop aspira a estar dintre del top 5.

El valencià Joan Barreda ho va donar tot a la passada edició, sent capaç de vèncer la quarta etapa amb un dit del peu trencat. És el pilot espanyol amb més etapes guanyades, i farà la seva participació número 14 a la competició.

Un altre valencià que amb talent que es vol fer un lloc a la competició és Tosha Schareina. L’espanyol, que participa en la categoria de motos, arriba a la seva tercera participació al Dakar després de guanyar la Baja Aragón i finalitzar cinquè en el Ral·li del Marroc.

Cristina Gutiérrez, Isidre Esteve i Laia Sanz són altres pilots a seguir en aquesta edició número 46 del Ral·li Dakar.