El campionat 2016-17 de la FIA Formula E arriba a la seva quarta prova al Autodromo Hermanos Rodriguez a Ciutat de Méxic. La pregunta abans de la cursa està clara: Es pot aturar a Sébastien Buemi? A continuació ho analitzem.

Després de un mes des de la última cursa a Argentina, Sébastien Buemi arriba a Méxic en el liderat del campionat gràcies a les 3 victòries de 3 curses possibles. En una clara posició dominant, la seva rivalitat amb Lucas Di Grassi torna a aparèixer amb el brasiler a la segona posició del campionat a 29 punts, és a dir més d’una cursa de marge.

Està clar que el pilot d’Abt Schaeffler Audi no es pot adormir, i pensem que no ho esta fent però clarament no té el millor cotxe per batre al seu rival suís. Di Grassi és l’únic pilot entre els 4 primers en el campionat que no té un cotxe motoritzat per Renault, fet que va encara més al favor del sub-campió.

Ara bé qui si estan en igualtat de condicions per batre a Buemi són Nico Prost i Jean Éric Vergne, i a partir d’aquest cap de setmana, Esteban Gutierrez que s’incorpora a Techeetah per reemplaçar a Ma Quin Hua. Clarament per Prost la clau és ser constant, ja que encara no duu cap podi però és quart a la classificació, però també cal ser agressiu i entrar al podi com Vergne o els Mahindra de Rosenqvist i Heidfeld.

Cada ePrix sembla que és el moment de un pilot que no sigui Buemi per vèncer, però alhora de la veritat, Buemi acabava guanyant. Serà a Mèxic el lloc on el suís no pugui guanyar? Bé aquí l’any passat no va poder superar mai a Jérome d’Ambrosio, així que res és impossible: