El Gran Premi dels Països Baixos arriba per primera vegada per a la categoria de Fórmula 2 i repeteix amb la Fórmula 3. 

Entrem en la recta final del campionat. Pel que respecta a la F2, la seva cita final no arribarà fins al Gran Premi d’Abu Dhabi, sent aquest el seu antepenúltim cap de setmana. En canvi, la F3 arribarà a la seva fi en poc més d’una setmana, en el circuit de Monza. Abans que arribi aquest final, han de tornar a veure’s les cares en Zandvoort, Països Baixos.  

En el campionat de Fórmula 2 hi ha un líder molt destacat: Felipe Drugovich que, amb la seva regularitat i bons resultats cada vegada es va escapant més dels seus perseguidors. Encara així, els rivals no tiraran la tovallola i barallarán pel títol fins que les matemàtiques diguin el contrari.

D’altra banda, la lluita pel títol està que crema en la categoria més petita: Fórmula 3. Hi ha 4 pilots en 5 punts, des de Isack Hadjar amb 106, seguit de Bearman i Martins, fins a arribar a Arthur Leclerc amb 101 punts.

Qui sortirà victoriós d’aquest cap de setmana? Qui tirarà per la borda les seves opcions d’aconseguir el campionat?, Hi haurà algú més a la lluita?…

HORARIS

FÓRMULA 2 
Entrenaments lliures (Divendres): 10.05 – 10.50
Classificació (Divendres): 15.00 – 15.30
Carrera sprint (Dissabte): 17.00 – 17.45
Carrera principal (Diumenge): 10.20 – 11.20

FÓRMULA 3 
Entrenaments lliures (Divendres): 08.55 – 09.40
Classificació (Divendres): 14.00 – 14.30
Carrera sprint (Dissabte): 10.25 – 11.10
Carrera principal (Diumenge): 08.45 – 09.30

EL CIRCUIT

El circuit de Zandvoort va tornar al calendari la temporada anterior, després de 36 anys d’absència. A més, va ser la primera vegada que va córrer la nova Fórmula 3. Aquesta temporada s’incorporarà també la Fórmula 2.

El traçat està al costat del mar i es caracteritza per una corba peraltada icònica que aconsegueix els 19 graus de desnivell en la part externa. El circuit té un total de 4.259 metres (4,2 quilòmetres). La volta ràpida en classificació d’un Fórmula 3 va ser d’1.24.580.

Per norma general, avançar en aquest circuit és tasca complexa, encara que no tant com a la Fórmula 1. No obstant, no és impossible i veient la igualtat que hi ha en totes dues categories hi haurà suficients.

PREVISIÓ METEOROLÒGICA

Pel que respecta al temps, pot acabar passant qualsevol cosa. Encara i això, és preveu pluja tant el dissabte, de manera més ferma, com el diumenge, una mica més escassa. Cal destacar que faci el temps que faci hi haurà molta humitat perquè la mar està justament al costat del traçat.

Pel que fa a la probabilitat de pluja, indica un 51% el dissabte a l’hora de la carrera sprint de Fórmula 2. Mentre que per a la de Fórmula 3 només existeix un 4% de probabilitat de pluja. Pel que respecta al diumenge, hi ha un 7% durant totes dues carreres. D’altra banda, el divendres hi haurà temperatures baixes per setembre i el cel estarà parcialment ennuvolat encara que sense risc de pluja.

ANTECEDENTS D’AQUEST GRAN PREMI

La Fórmula 2 ve completament a cegues a aquest traçat. No té referències anteriors en les quals fixar-se pel que respecta a la seva categoria. Però, en Fórmula 3 sí que hi ha antecedents que narren el victoriós cap de setmana de l’actual pilot de Prema en F2, Dennis Hauger. Ell va ser l’home que millor va sortir de terres neerlandeses, aconseguint la pole i la victòria de la carrera principal. Arthur Leclerc va guanyar la primera carrera mentre que Victor Martins es va fer amb la segona carrera de dissabte.

Caldrà esperar que aquest cap de setmana arribi a la seva fi per a poder aportar una mica de llum a l’hora de pronosticar els resultats finals d’aquestes dues categories. Mentre això arriba, a gaudir del cap de setmana de carreres!