La Fórmula 1 arriba al final. Després de 21 rondes, arriba la 22 a la temporada més llarga de la Fórmula 1 fins a la data d’avui. El lloc escollit per dur a terme aquest Gran Premi és Abu Dabi, com bé sent habitual des de fa unes quantes temporades.

Arribem a aquest Gran Premi amb bastants incògnites obertes. Tot i que ja tenim campió des de fa quatre carreres, el subcampionat i altres posicions importants del campionat de constructors estan obertes. Charles Leclerc i Checo Pérez arriben al circuit de Yas Marina empatats a punts, igual que ho feien l’any passat Lewis Hamilton i Max Verstappen a la lluita pel mundial. També existeixen batalles al final de la taula del mundial de constructors. Aston Martin i Alfa Romeo estan lluitant pel sisè lloc de constructors, separats per 5 punts. Després, pel vuitè lloc també hi ha lluita, doncs estan l’equip Haas i AlphaTauri separats per dos punts.

EL CIRCUIT

El circuit de Yas Marina a Abu Dabi, porta al calendari 14 temporades. Normalment ha estat el desenllaç de la temporada.

El traçat és llarg, compta amb 5.281 kilòmetres de llarg, sent un dels circuits més llargs de tot el calendari. La quantitat de voltes programades per aquest Gran Premi és de 58, arribant a completar als 306.183 kilòmetres en total.

ANTECEDENTS DEL 2021

L’any passat tot es decidia a aquest Gran Premi. Max Verstappen i Lewis Hamilton arribaven empatats a punts. La pole va ser per a Verstappen encara que en el moment de la carrera Lewis Hamilton tenia molta més velocitat, arribant a avantatjar al neerlandès per molts segons. De tota manera va haver-hi polèmica, doncs a la primera corba, Hamilton va aprofitar un avantatge que no va sancionar direcció de carrera. Tot i així, el final va ser pitjor, doncs es van prendre decisions controvertides que van afectar el desenllaç de la carrera en la qal Verstappen va sortir campió gràcies a un safety car i a uns neumàtics molt més nous.

HORARIS

Divendres, 18 de novembre 

  • Entrenaments lliures 1: 11:00h – 12:00h
  • Entrenaments lliures 2: 14:00h – 15:00h

Dissabte, 19 de novembre

  • Entrenaments lliures 3: 11:30h – 12:30h
  • Classificació: 15:00h – 16:00h

Diumenge, 20 de novembre

  • Carrera: 14:00h