Després de la primera carrera de la temporada a Baréin, torna la Fórmula 1. Ho fa als carrers de Jeddah, un circuit emocionant i d’alt risc. 

El passat 5 de maig va començar una nova temporada de la Fórmula 1. El circuit escollit per acollir la carrera d’obertura va ser el circuit de Sakhir, a Baréin. Allà vam poder veure les novetats que tenia aquesta temporada respecte a l’anterior.

Primerament, i un dels canvis més grans que s’han vist ha estat el gran pas endavant d’Aston Martin. Fernando Alonso va quedar a la tercera posició del podi. I, per altra banda, Lance Stroll va acabar a la sisena, tot i tenir una lesió als dos braços. A més, els Mercedes gairebé no van aparèixer i van deixar molt a desitjar amb el seu rendiment a sobre de la pista.

De tota manera, els que de veritat van preocupar van ser els Ferraris a la zona alta de la taula i els McLarens a la més baixa. Els primers van deixar molts dubtes, per la degradació, la falta de ritme del Sainz i, sobretot, la falta de fiabilitat que va deixar al Leclerc fora de la carrera. Parlant dels segons, ells van tenir molts problemes. Van haver de retirar el cotxe del Piastri perquè a que el volant no funcionava. A més, van haver de parar al Norris 6 vegades a boxes per un altre problema diferent.

Ara tenim l’oportunitat de comprovar si el que va passar a Baréin era la realitat o tot torna a ser diferent en aquest proper Gran Premi. Per això, aquí tens tot el que necessites saber abans que comenci l’acció.

EL CIRCUIT

El circuit de Jeddah té 6,147 quilòmetres de llarg, distribuïts en 27 corbes reconegudes. Aquest Gran Premi tindrà 50 voltes i la més ràpida és propietat de Lewis Hamilton, amb un temps d’1:30.734.

El primer Gran Premi es va celebrar el 2021, encara que el circuit va estar molt criticat per culpa de a la seva perillositat. Tot i això, de cara a l’any 2022 van fer uns lleus canvis que feien al circuit una mica més segur que la temporada anterior. No obstant això, continuava sent molt perillós i s’ha tornat a reformar més per aquest 2023.

ANTECEDENTS DEL 2022

La temporada passada, aquest circuit de Jeddah també va ser el segon de la temporada. Al principi del cap de setmana, a punt van estar de cancel.lar el Gran Premi per amenaces amb míssils que van caure a prop del traçat. Però, tot va quedar en un espant i el Gran Premi va continuar amb normalitat.

Parlant dels resultats de la carrera, Max Verstappen va ser el guanyador d’aquest Gran Premi, seguit dels dos Ferrari, Charles Leclerc i Carlos Sainz respectivament.

HORARIS

Divendres, 17 de març
  • Entrenaments lliures 1: 14:30h – 15:30h
  • Entrenaments lliures 2: 18:00h – 19:00h
Dissabte, 18 de març
  • Entrenaments lliures 3: 14:30h – 15:30h
  • Classificació: 18:00h – 19:00h
Diumenge, 19 de març
  • Carrera: 18:00h