Caterham afronta la primera cursa amb moltes ganes, sobretot els seus pilots que esperan acabar la prova amb un bon resultat. Marcus Ericsson debutarà a la Fórmula 1 després de quatre anys a la GP2, on no ha rodat mai a Melbourne. Per altre banda Kamui Kobayashi torna a la competició després d’abandonar Sauber a finals de 2012, i després de demostrar una bona fiabilitat i a més ser la millor formació amb motor Renault durant la pre-temporada, els omple d’optimisme de cara aquest incert Gran Premi d’Austràlia. 

Marcus Ericsson: “Honestament, no puc esperar que tot comenci a Austràlia. Serà el meu primer cap de setmana a la F1 com a pilot de curses i estic molt entusiasmat amb la meva temporada de debut a la Fórmula 1, i a Austràlia, un país amb molta història i on els aficionats tenen una seriosa passió per la F1, serà genial. He estat treballant per aquesta oportunitat des de que vaig començar a córrer, i ara per fi és farà realitat, gràcies a totes les persones que m’han donat suport, i a l’equip per donar-me aquesta oportunitat.”

“Hem fet tot el possible per preparar-nos, però sincerament, el que se sent debutant dins del cotxe amb el semàfor apagant-se és una cosa que no crec que mai es pugui preparar, però sé que aquesta sensació passarà molt ràpid i estic llest per córrer”.

Les proves de pre-temporada van ser difícils, però al final havia aconseguit la major part de les coses que havíem planejat, així que no hauria d’haver masses sorpreses a Melbourne. Al final dels tests érem els millors dels equips Renault. Des de finalitzar els test de Bahrain he estat a la fàbrica i al simulador treballant amb la pista de Melbourne, de manera que només em portarà dues o tres voltes fer-me amb la pista un cop estigui allà”.

“Hem estat parlant del que passarà a Austràlia, però fins que no hi siguem realment és impossible preveure el que passarà. No vam ser capaços de completar una tanda en cap dels dos últims dies de test, en el meu cas, perquè va ser la primera vegada que estàvam amb els supertous però sé que puc espréme’ls força amb una mica més d’experiència, i en canvi Kamui, va ser perquè un problema amb l’embragatge el va tenir aturat abans de poder córrer. Així que crec que la primera vegada que anem a veure on realment estem en comparació amb els nostres rivals serà a la qualificació.”

El que sí que sabem és que en cursa les estratègies de combustible i gestió de l’energia seran crítiques, pel que estic satisfet de haver pogut treballar bastant amb Renault durant els test. Pot ser confús per als seguidors veure els pilots gestionar pneumàtics com en la primera meitat de la temporada passada, però tot se sabrà quan caigui la bandera a quadres”.

Kamui Kobayashi: “Començarem la temporada a Melbourne i estic emocionat per tornar a la Fórmula 1 de nou. L’última vegada que vaig competir a Melbourne va ser al 2012 amb Sauber i vaig acabar sisè, encara que no crec que aquest objectiu sigui realista ara per ara. Crec que la cursa d’aquest any serà molt interessant per a nosaltres. Podria haver problemes de fiabilitat per a molts equips, -per a nosaltres també òbviament-, però en els tests les nostres proves de fiabilitat van anar bé. Sense dubte millor que en altres equips, i això podria ser molt important el diumenge a Melbourne.”

“Òbviament, és la meva primera cursa i estic realment satisfet d’estar amb Caterham. Puc garantir que estic treballant tan dur com qualsevol altre persona per tenir un bon any 2014. Ells tenen una bona base a Leafield, així que no hi ha raó perquè no puguem tenir un bon any, sobretot amb les millores que tenim planejades durant la temporada”.

Encara no sabem exactament on som pel que fa a rendiment, en part perquè mai es fa als test, ja que no pots saber realment que fan els altres, sinó perquè no tenim l’oportunitat de fer una simulació de qualificació adequada a Bahrain. Tenim alguns components nous per a Austràlia, incloent alguna revisió de l’ala frontal, per la qual cosa estarem treballant tant divendres com dissabte al matí i així veurem on som realment quan la classificació acabi el dissabte”.