Brendon Hartley ha situat el Porsche #17 com a el més ràpid en l’única sessió d’entrenaments lliures de les 24 hores de Le Mans. En segon lloc entre els tres Porsche ha acabat el Audi #8, en una sessió que ha estat humida i en ocasions en pluja.


La sessió d’entrenaments lliures de les 24 hores de Le Mans han començat amb la pista humida, fet que ha provocat virolles i sortides de pista en que, els comissaris han hagut de retirar algun cotxe.

Poc després de retirar els cotxes, la sessió continuava tot i les adverses condicions. Els Audi i els Porsche van demostrar ésser superiors tot i que ningú d’ells destacava per sobre la resta.

Un Porsche que veia com Bamber, pilotant el cotxe #19 xocava contra el mur de la primera xicana de la recta des Hunaudières.

Amb la pista assecant-se, els Porsche demostraven perquè són els preferits a la pole. El ritme fort marcat pels Porsche, tot i que els Audi han estat a prop. Pel que fa a Toyota, paper discret. Igual que els Nissan que rodaven en temps de LMP2.

La sessió també tenia una gran període de bandera vermella, degut a un xoc de Patterson, de l’equip Murphy Prototypes #48, als revolts Porsche. Els comissaris han hagut de reparar les tanques de protecció.

Els LMP2 seguien fent sortides de pista, el #41 Greaves Motorsport es sortia de pista al revolt 1, sense conseqüències. Això era amb una pista pràcticament seca que duraria poc, ja que la pluja tornava.

Això provocava una virolla del SMP #27 a la xicana Dunlop. El equip rus veia també com es sortien de pista al revolt Moulsane a final de sessió. També es quedava aturat el Corvette GTE Pro a la recta Hunaudières, entre les dues xicanes.

A priori, el Porsche #18 era qui havia fet el millor temps de la sessió però l’equip veia com les dues millors voltes de Neel Jani eren eliminades per fer un temps on, havia tallat la xicana per avançar a un Ferrari.

Així doncs, millor temps pel Porsche #17, seguit del Audi #8, Porsche #18, Porsche #19 i els Audi #7 i #9. Darrere d’ells, els Toyota. Els Nissans han acabat per darrere del millor temps del LMP2 que l0ha fet Pierre Raguès a l’equip KCMG. En el GTE l’Aston Martin #99 ha estat el més ràpid juntament amb el Corvette #64. Molt lluny queden els Ferrari, vigents campions.

L’activitat continua aquesta nit, a les 10 amb la primera classificació.